KV ’t Broek 7de in Landelijke straat competitie klootschieten


BERKELAND – KV Mander had nog kans om de Landelijke straat titel mee naar Noord Twente te nemen. Winst was dan wel nodig om directe concurrent Beuningen in te halen. Dit gebeurde echter niet waardoor Mander de titel aan zich voorbij zag gaan. De laatste wedstrijd werd gespeeld in de Achterhoek bij KV Klein Dochteren.
Bij het ingaan van de laatste wedstrijd hadden nog 3 teams zicht op de landelijke titel. Koploper was Beuningen gevolgd op 1 punt door Mander. Zwolle volgde op 4 punten van de koploper.
Beuningen was er alles aan gelegen om te winnen en zetten een uitstekende score neer van 45 schoten. In een direct duel werd Mander met maar liefst 5 schoten verslagen. Niet dat Mander niet op dreef was want zij eindigden met 50 schoten keurig op de tweede plaats. Zwolle de nummer 3 moest helaas met 53 schoten wat terrein prijsgeven maar zag de derde plaats in de eindrangschikking niet in gevaar komen.

’t Broek Ruurlo
KV ‘t Broek uit Ruurlo had 57 schoten nodig en werd in de laatste competitie zevende. In een mooie en spannende wedstrijd werd weliswaar op meters verloren van directe concurrent Lattrop Brecklenkamp maar de 7e plaats bleef in het bezit van de ploeg uit Ruurlo. Lattrop Brecklenkamp werd achtste in de eindrangschikking. KV Vooruitzicht dat gelijk met ’t Broek stond wist de mannen uit Ruurlo ditmaal met 55 schoten voor te blijven en werd 6e in de eindrangschikking. Ons Streven de titelhouder van vorig jaar werd in de laatste competitie met een score van 53 schoten derde. Zwolle (Groenlo) had ook 53 schoten maar iets minder meters over de finishlijn en zij werden 4e. In de eindrangschikking behaalde Ons Streven een iets teleurstellende vierde plaats.
Bij de vrouwen werden de dames van Beuningen de kampioen. Een mooie afsluiting van de klootschietcompetitie op landelijk niveau. Jammer dat er geen damesteam uit de Achterhoek meedeed dit jaar.

Foto: Archief 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven