Noordijk Doet


NOORDIJK – Alle handen uit de mouwen in Noordijk. Rondom het dorps-/schoolplein was het een drukte van jewelste dit weekend.
Vrijdag werd er door het schoolteam en een groep ouders flink opgeruimd en gepoetst in de Tormijnschool. Op zaterdag kon er dankzij het prachtige weer ook flink aan worden gepakt op het plein. In de Oale Schole startten alle Noordijkse vrijwilligers in de ochtend gezamenlijk met een kop koffie. Daar gingen vervolgens de mensen van Oud Noordijk aan de slag. ’t Haarhoes had een groep mensen opgetrommeld om het dorpshuis van binnen en buiten een grote opruim- en poetsbeurt te geven.

Bos en water
En dan het plein, wat is daar een hoop gebeurd! Kindcentrum Natuurlijk Noordijk gaat het toch al groene plein omtoveren in een Bos- en Waterplein. Alles met hulp van ouders, omwonenden en lokale bedrijven. NLdoet was de aftrap van dit pleinproject waarbij er ook een waterpartij en uitgebreider buiten leslokaal op het plein zal komen. Zaterdag zijn er wilgentipi’s gemaakt, een groene klimboog van wilgentenen, vleermuis- en nestkasten opgehangen, klimpalen gezaagd en een paar trekkerbanden staan er nu rechtop in het zand om op te klimmen.


Berg werk
Wat een berg werk is er verzet! Ouders kwamen helpen met hun eigen shovel, minikraan of kettingzaag. Kinderen hielpen wilgen vlechten, beton maken en struiken planten. Maandag hebben alle kinderen van de kinderopvang, school en BSO weer volop nieuwe speelplekken die hun fantasie prikkelen en lekker actief buiten spelen stimuleren. Op naar de volgende fase. Aan het eind van de ochtend werden alle Noordijkse vrijwilligers in ’t Haarhuis verwend met een lekkere lunch. Zon, samen, buiten en blije kinderen; wat wil je nog meer!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven