Achterhoek Pride: film “Uit het leven” in Eibergen


BERKELLAND – In december 2021 is een groep vrijwilligers enthousiast bij elkaar gekomen. Zo begon de organisatie van Pride 2022. Niet alleen in Amsterdam en Utrecht speelt het zich af, maar ook buiten de grote steden wordt het belang van LHBTi+ emancipatie gezien en gehoord. Viering voor de vrijheid van LHBTI+ personen, wordt meer in kleinschalige gemeenten gevierd.

“In onze mooie streek zijn nog steeds mensen die het lastig vinden om zichzelf te zijn. Steek je hoofd boven het maaiveld uit, wees jezelf ,doe gek en niet normaal. Wees Trots op wie je bent. Trots in de Achterhoek is dan ook onze slogan!”. Zegt Ienke Spoor van  COC Twente Achterhoek. “Juni 2023 wordt weer Achterhoek Pride Maand. Een maand waarin mensen elkaar ontmoeten en vieren hoe divers en kleurrijk de Achterhoek is. Dat iedereen erbij hoort, zonder te letten op geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie. Zijn wie je wilt zijn is de hoofdmoot!”

Begin
Achterhoek Pride begon in 2022 in een paar gemeenten, waaronder de gemeente Oost-Gelre. Met een positief effect, want bijna alle Achterhoekse gemeenten spreken nu over het worden van een Regenbooggemeente! Op dit moment zijn de gemeenten Winterswijk, Bronckhorst, Berkelland, Oude-Ijsselstreek ook verbonden aan de Achterhoek Pride Maand. “In het filmhuis de Huve te Eibergen (Achterhoek)willen wij de documentaire : Uit het Leven laten zien op maandag avond 5 juni 2023. In deze op dit moment verharde maatschappij is het wenselijk dat van eenieder de ogen worden geopend en wij als organisatie van het filmhuis hieraan tegemoet kunnen komen. Tevens de bedoeling om onze specifieke groep in hun eigen kracht te zetten. Door de sociale acceptatie zal het veiligheid bieden binnen de LHBTi groep. Trek je niets aan van wat de ander zegt of doet: Blijf jezelf! Het theater biedt ruimte aan 28 personen, lekker knus. Iedereen mag binnenkomen. Kosten zijn 7,50 euro p/p inclusief koffie/thee Voor aanvang van de documentaire zal de filmmaker uitleg geven waarom dit zo belangrijk is om het te laten zien. Na afloop van de documentaire worden de bezoekers in de gelegenheid gesteld om hierover van gedachten te wisselen en vragen te stellen aan een trainer van 113″.

Voor het totale programma in juni kunt u dit lezen op: www.achterhoekpride.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven