Creatieve inloop voor 50-plussers in Ruurlo

RUURLO – In de zomer van 2022 is de creatieve inloop voor inwoners van 50+ gestart in Ruurlo. Elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur, in de ruimte van de Kunstkring in het Kulturhus, gaan de deelnemers aan de slag met een creatieve opdracht, die voorbereid is door 1 van de kunstdocenten. Deelnemers laten zich elke week weer verrassen door de opdracht van deze week. Ondertussen is er tijd en ruimte voor een kop thee of koffie en een gesprekje met de andere deelnemers.

Een van de deelnemers deelde met de groep een gedicht waarin ze haar ervaringen beschreef:

Per 1 juni ging ik met vervroegd pensioen
en dacht… wat ga ik nu met mijn tijd doen?
Toen zag ik een advertentie in de krant
voor het ontplooien van je creatieve kant.
Dus op naar Ruurlo, 1 keer per week,
eens kijken of ik er wat van opsteek.

We hebben deze weken zoveel gedaan!
Sorry, sommige werkstukjes zijn de container ingegaan. Maar er waren ook creaties waar ik trots op was en ik merk nu ook pas, wat er echt bij mij hoort en welk materiaal mij bekoord.

1 ding moet mij nog van het hart,
vanaf dat deze groep is gestart,
heerst er altijd zoveel gezelligheid,
vaak zijn we de namen van de ander kwijt.
Altijd wordt er stilgestaan
hoe en wat de ander heeft gedaan.

Ook op zoek naar een creatieve of sportieve ontmoeting? Kijk dan in de activiteitengids Max Vitaal. Deze ligt voor je klaar op verschillende ontmoetingslocaties in de grote en kleine kernen. Op berkellandactief.nl vind je een actueel overzicht van ontmoetingsplekken en creatieve en sportieve activiteiten voor 55-plussers in Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven