Gemeenteraad maakt zich zorgen om de Berkellandse jeugd


BERKELLAND – Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond is op initiatief van Martine Tenhagen (CDA) en Bouke Winters (BBB Berkelland) een motie aangenomen waarbij de gemeenteraad aan het college vraagt hen te ondersteunen bij het organiseren van verschillende beeldvormende sessies, waarbij een breed beeld gegeven wordt over de stand van zaken op het gebied van jeugd in de gemeente Berkelland. Daarbij wil de raad ook graag professionals, ervaringsdeskundigen en de jongeren zelf uitnodigen. Na deze sessies zou er dan een beeldvormende sessie moeten worden geagendeerd.

Zorgen  
De gemeenteraad maakt zich zorgen om de Berkellandse jeugd en wil doormiddel van deze motie wat betekenen voor de jeugd in hun rol als volksvertegenwoordiger. “Raadsleden krijgen signalen van inwoners die zich zorgen maken om de Berkellandse jongeren. Denk daarbij aan middelengebruik, criminaliteit, maar ook aan eenzaamheid en verveling”. Zo staat in de motie te lezen. “De gemeenteraad vindt het lastig om deze signalen goed te beoordelen in het brede kader van het gemeentelijke jeugdbeleid”. Daarom werd deze motie ingediend. 

BOB-vergadermodel
“De gemeenteraad van Berkelland vergadert sinds enige tijd volgens het BOB-model. Dit model is onder andere ingevoerd om op diverse manieren onderwerpen aan de orde te stellen en het jeugdbeleid zich daar goed voor leent”. Geven de indieners van de motie aan.

Extra geld en geen mobieltjes in de klas
Leo Morren van GroenLinks vond de motie nog niet ver genoeg gaan. Hij wilde direct ook al extra geld beschikbaar stellen voor dit item. “Anders bedenken we straks allemaal mooie dingen voor de jeugd, maar is het niet uitvoerbaar omdat er geen budget voor is”. Morren kreeg daarvoor geen meerderheid. “Laten we eerst gaan praten, voordat we het over geld gaan hebben”. Was de aanvulling van Gerrie te Winkel van de VVD. Jan Zappeij van de Berkellandse Burgerpartij stelde voor om als eerste de mobieltjes te verbieden in de klaslokalen. Terwijl hij dat zei, ging er een mobieltje af in de raadszaal. De motie werd raadsbreed aangenomen. “We gaan er met zijn allen mee aan de slag”. Was de reactie van verantwoordelijk wethouder Betsy Wormgoor (PVDA), die in eerste instantie zelf niet zo’n voorstander leek van de motie. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven