Hof te Ruurlo open voor publiek

RUURLO – Twee tuinliefhebbers in Ruurlo en Vorden (foto) stellen hun privétuin open voor liefhebbers. Het zijn twee totaal verschillende tuinen met ieder een eigen kijk op tuinieren. Bezoekers zijn op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei van 10.30 uur tot 17.00 uur welkom in de tuin Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo en in De Boschhof aan Kapelweg 6A in Vorden. De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen etc. Honden niet toegestaan. De afstand tussen de tuinen is ook per fiets gemakkelijk te overbruggen.

Het is voorjaar, dus is er in deze tuinen veel te zien. Tuin De Boschhof aan de Kapelweg 6A in Vorden is dit jaar voor het eerst open voor publiek. Een jonge tuin, volop in ontwikkeling. Bestaande elementen in borders worden verweven met vaste planten, met als doel: een jaarrond b(l)oeiend geheel. Recent is een zicht-as met aan weerszijden borders aangelegd, waarbij de tuin het omringend landschap wordt ingetrokken. Ook dahlia’s en éénjarigen krijgen hun plekje om te ‘shinen’. Tevens zijn vaste planten en honing te koop. Entree: 3,50 euro inclusief een kopje koffie/thee.

Hof te Ruurlo
De tuin Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo naast de Agneta molen van Marcel Borkus is elfhonderd vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen., Dat zorgt voor diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, die telkens weer verrassen. Het is een echte verzameltuin. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin waaronder 550 verschillende soorten hosta’s. Elke centimeter is benut, want waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, onder meer de hosta’s/heuchera’s, staan in potten (ongeveer 700) zodat er leuk mee geschoven kan worden. Ook zijn er vijvers. Vanaf terrassen en bankjes kan men de tuin op diverse plekken bekijken. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven