Hout beschermen met Remmers HK lazuur


BERKELLAND – Bent u op zoek naar mooie verf of lak om hout mee te bewerken, bijvoorbeeld omdat u zelf professionele schilder bent? Of bent u een amateurschilder, maar wilt u wel de beste kwaliteit in huis halen? Dan is Remmers zeker een merk om in de gaten te houden. De Remmers HK lazuur wordt gebruikt om hout beter te beschermen tegen schimmels. Zo verkleurt het hout dus minder snel, waardoor het langer mee gaat. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder, want hieronder delen we alles wat u wilt weten over Remmers HK lazuur!

Remmers: een stukje geschiedenis
Het merk Remmers vindt zijn oorsprong in 1949, toen Bernhard Remmers De Remmers groep oprichtte. Dit bedrijf specialiseerde zich in de productie van bouw chemische producten, houtverven en -lakken en industriële lakken en is tot vandaag de dag nog steeds een familiebedrijf. Als u hoge kwaliteit houtverf of -lak zoekt, dan weet u zeker dat u bij Remmers kunt slagen!

Waar is Remmers HK lazuur voor geschikt
Remmers HK lazuur kunt u gebruiken voor houten meubels, gevelbekleding of een carport. Het product beschermt het hout tegen weersinvloeden en het voordeel is dat het ook echt in het hout trekt. Dit heeft als resultaat dat het gebeitste hout ook van binnen is beschermd en niet alleen aan het oppervlak.

Belangrijke eigenschappen
Remmers HK lazuur is een veelzijdige lazuur die drie functies combineert: impregnering, grondering en lazuur. Het zorgt voor een effectieve impregnatie van het hout, waardoor vocht buiten wordt gehouden. Naast vochtbescherming biedt het ook bescherming tegen Uv-licht, algen, blauwzwam, houtrot en wespen. Bovendien is het lazuur ademend, waardoor het hout kan blijven ademen. Ook is het dampdoorlatend, waardoor een goede vochtregulatie mogelijk is.

Hoe Remmers HK lazuur gebruiken?
Om het beste resultaat te bereiken met het aanbrengen van Remmers HK lazuur, dient u ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig vrij, schoon, droog en stofvrij is. Voordat u begint, is het ook verstandig om het effect van de kleur op verschillende ondergronden te testen. Vervolgens kunt u de lazuur aanbrengen met een platte kwast, roller of verfspuit, waarbij u lengte van het hout volgt. Voor geïmpregneerd hout volstaan doorgaans twee lagen, terwijl het aanbevolen wordt om bij andere houtsoorten drie lagen aan te brengen voor optimale bescherming.

Aandachtspunten en toepassingen
U kunt de veelzijdige Remmers HK-lazuur gebruiken op al het hout dat niet in contact staat met grond- en oppervlaktewater. Verder is de lazuur geschikt voor diverse toepassingen, of u nu onbehandeld hout buiten wilt beschermen of gevelbekleding wilt behandelen. Verder zijn er nog een aantal beperkingen. Het is niet geschikt voor hout dat wordt blootgesteld aan mechanische belasting, zoals lopen. Daarnaast is het niet bedoeld voor het behandelen van ramen en deuren.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven