Prachtige open tuinen in Ruurlo en omgeving op tweede Pinksterdag

RUURLO – Een vijftal tuinliefhebbers in Ruurlo, Vorden en Barchem heeft, na het succes van 2021 en 2022, opnieuw de koppen bij elkaar gestoken. Deze tuinbezitters stellen maandag 29 mei (tweede pinksterdag) hun bijzondere tuin open voor tuinliefhebbers. Het zijn vijf totaal verschillende tuinen die een ieder weer een ander kijk op tuinieren geven. De tuinen liggen op redelijke afstand van elkaar, dus het is mogelijk om de tuinen per fiets te bezoeken. Tuin Bannink en tuin D’n Uuthook of De Valk en De Boschhof liggen twaalf kilometer uit elkaar en de Hof te Ruurlo ligt daar tussenin. De vijf tuinen zijn van 10.30 tot 17.00 uur te bezichtigen.

De Boschhof Vorden
Tuin De Boschhof aan de Kapelweg 6A in Vorden is dit jaar voor het eerst open voor publiek (ook op Eerste Pinkersterdag!). De Boschhof is een jonge tuin, volop in ontwikkeling. Bestaande elementen in borders worden verweven met vaste planten, met als doel: jaarrond een bloeiend geheel. Recent is een zichtas met aan weerszijden borders aangelegd, waarbij de tuin het omringend landschap wordt ingetrokken. Dahlia’s en éénjarigen krijgen hun plekje, tevens zijn vaste planten en honing te koop. De entreeprijs is 3,50 euro, inclusief een kopje koffie/thee.

Familie Bannink Barchem
De tuin van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem is ongeveer 850 vierkante meter. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met elk een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruikgemaakt van éénjarigen, al dan niet in potten. Er is koffie en thee verkrijgbaar. Vrije gift.

D’n Uuthook Ruurlo
De tuin D’n Uuthook van Benny en Diny Schepers aan de Morsdijk 9 is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van 4.000 vierkante meter die in drie gedeelten is aangelegd, met een natuurvijver en twee folievijvers. De gazons zijn omringd door grote vaste planten-borders met een grote variatie aan planten. Er zijn diverse zitjes waar men kan verpozen, onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, dat is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn. De entree kost 3,50 euro, inclusief koffie en thee. Voor meer info, zie www.dnuuthook.nl

De Valk Ruurlo
Tuin De Valk aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantische, landschappelijk tuin van ruim 5.000 vierkante meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van de eigenaresse. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers zoals asters en dahlia’s is de tuin tot ver in september nog prachtig. Hier kost een bezoekje 3,50 euro inclusief koffie en thee.

Hof te Ruurlo Ruurlo
De tuin Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo is een 1.100 vierkante meter grote tuin en is ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage-achtige tuin, waaronder 475 verschillende soorten hosta’s. Veel planten, waaronder de hosta’s, staan in potten (ongeveer 600). Ook zijn er vijvers en terrassen en bankjes zodat bezoekers de tuin op diverse plekken kan bekijken. Koffie en thee zijn verkrijgbaar. Vrije gift. Voor meer info: www.hofteruurlo.nl

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen et cetera. Honden zijn niet toegestaan. Alle tuinen zijn geopend van 10.30 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven