Rick en Jordy leggen eerste steen van nieuwe Estinea-woning in Eibergen


EIBERGEN – Rick van Doorn en Jordy Floors hebben woensdag de eerste steen van hun nieuwe appartement in Eibergen gelegd. In het nieuwe gebouw van Estinea komen onder meer 28 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking.

“Het is een mooi moment om met z’n allen te vieren”, zegt Ylse Kempink, begeleidster bij Estinea, over de feestelijke opening. “De start van een nieuw begin.” Ook de Berkellandse wethouder Betsy Wormgoor is blij dat de symbolische eerste steen van het gebouw aan de Beltrumseweg nu gelegd is: “Ik ben trots dat mensen die hier over een jaartje komen wonen fijn op hun plek zullen zijn. En dat ze met de dag het gebouw kunnen zien groeien.” Voor een groep jongeren met een ernstig meervoudige beperking was nog geen plek in Berkelland. De gemeente is erg tevreden met de nieuwe locatie in Eibergen, waar jongeren meer kunnen dan alleen wonen. “We zijn heel erg blij dat we de functies wonen, verblijven, werken en logeren bij elkaar hebben kunnen brengen”, vindt Wormgoor. “Dat is voor Berkelland een hele mooie stap vooruit.”

Naast nieuwe bewoners voor wie nog geen plek was in Berkelland, verhuizen ook cliënten van Estinea die momenteel op de locaties in Eibergen en Neede wonen naar het nieuwe gebouw, samen met hun begeleiders. “Ik werk nu bij de twee locaties, en die verhuizen beide hierheen”, legt Kempink uit. Ook toekomstige bewoner Ilonka gaat vanuit een bestaande locatie van Estinea naar het nieuwe gebouw aan de Beltrumseweg, of ze dat spannend vindt? “Nee.” De toekomstige bewoners volgen de bouw van hun nieuwe woning op de voet, ze gaan regelmatig langs om te kijken hoe het verloopt.

Terugdenken
Wormgoor verwacht dat Rick en Jordy, ook toekomstige bewoners, de feestelijke eerste steenlegging van woensdag niet snel zullen vergeten. “De stenen zijn gemarkeerd, dus elke dag als zij naar buiten gaan, dan kunnen ze naar die steen kijken”, vertelt Wormgoor. “En dan terugdenken aan dit moment, waarop zij het startschot hebben gegeven van de bouw van dit prachtige complex.”

Volgend jaar de deuren open
Naar verwachting opent het nieuwe gebouw volgend jaar de deuren. “We gaan nu alleen nog maar vooruit”, aldus de wethouder. “We hebben vandaag (woensdag, red.) het lint geknipt van de eerste steen en het is nu verheugen op het moment dat we het lint knippen en naar binnen kunnen met z’n allen om die nieuwe woonplekken te kunnen zien.”

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven