Tweede editie van Øsen & Angoan in Beltrum

BELTRUM – Op 23, 24, en 25 en juni vindt in de Toltuin in Beltrum de tweede editie van Muziektheater Øsen (werken) & Angoan (feesten) plaats. Øsen & Angoan is een unieke Achterhoekse avond/middag uit! Het is een openluchtspel in het Achterhoeks, livemuziek en een filmvoorstelling in een gezellige festivalsfeer! Een eigen geschreven, actueel en echt verhaal over het plattelandsleven. Met twee families, 3 generaties, 25 acteurs, auto’s, trekkers, brommers en een enthousiast publiek op het ‘dorpsplein’. Het verhaal wordt gedragen door de muziek van toen tot nu. Van de veleta tot Normaal, van sixties pop tot boeren rock en alles daar tussen. En de scenes die meer detail vragen worden op een groot bioscoopscherm afgespeeld. En na het muziektheater ‘goaw duftig noamelken’ door gezellig na te praten onder genot van een hapje en/of drankje. Vrijdag en zaterdagavond o.l.v. HIK en zondagmiddag een verrassingsact!

Ontstaan
Bram Pape en Willie Oosterhuis kwamen met elkaar in contact toen Zomer in Gelderland op bezoek was in Voor-Beltrum. Bram is eigenaar van de Toltuin met onder andere een groene vergaderlocatie. Willie was daar op bezoek en zag het wel zitten om daar een muziektheater neer te zetten, iets waar hij naar eigen zeggen al een tijdje mee rondliep. Het moest gaan over 70 jaar boeren leven. Live, film en met muziek uit die 70 jaar. Er werd gekozen dat 3 grote rollen door professionals werden gespeeld. Eén daarvan is Esther ter Horst, zij speelde Monkie in de RTV Oost serie ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’. Die serie was destijds in het oosten enorm populair. Omdat er verder nog veel rollen waren zou het leuk zijn dat de plaatselijk toneelgroep D.O.EK. ook mee zou spelen.“ En zo werden wij erbij betrokken. Dit was voor iedereen van ons een nieuwe ervaring”. Zegt Marcel Kasteel van toneelgroep D.O.E.K.

Omroep Gelderland
Omroep Gelderland maakt opnames van de voorstelling en laat deze op TV zien. “De link hier tussen is Willie Oosterhuis. Hij stelde dit voor bij Omroep Gelderland en zij hebben dit opgepakt. Onlangs heeft RTV oost dit nog weer uitgezonden in 5 delen”. Weet Kasteel. Terwijl de eerste editie nog bezig was, had Willie het vervolg al in zijn hoofd zitten. En zo kan het dat er dit jaar een tweede editie volgt. “Er is van de eerste editie natuurlijk veel geleerd. De voorbereiding is nu beter. Het stuk is overzichtelijker. Het is overigens gewoon te volgen voor mensen die de eerste editie gemist hebben”.

D.O.E.K.
Toneelgroep D.O.E.K. brengt ieder jaar ook een binnen stuk. “We hebben na onze uitvoeringen in februari even rust genomen, begin maart begonnen met de eerste voorbereidingen zoals filmen van de binnen scenes, de eerste repetities zijn in april gestart”. Het is volgens Kasteel heel anders dan de jaarlijkse voorstelling bij Zaal Dute. “Het is niet te vergelijken, zoals bijvoorbeeld het gebruik van voertuigen. auto’s, trekkers, fietsen. Je moet veel meer meters maken en de reactie van het publiek in de buitenlucht klinkt ook heel anders dan in een  zaal”. 

Voor kaarten ga naar:

http://www.TolTuinTheater.nl

TolTuinTheater
Schuurmansweg 3a Beltrum

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven