Veel bezoekers bij oecumenische kerkdienst op boerenerf

RUURLO – Wie in de ochtend op Hemelvaartsdag in de verte muziek en zang hoorde, hoorde waarschijnlijk de ruim honderd bezoekers van de oecumenische kerkdienst op het erf van boerderij De Klooster zingen.

Koud
Na een voor de maand mei heel koude nacht waren er traditioneel weer veel kerkgangers. Zij lieten zich niet tegenhouden door de koude. Om 10.00 uur was het, voorafgaand aan de kerkdienst, al druk aan de koffietafel. Een uur eerder was al een groepje mensen vertrokken voor een meditatieve wandeling. De dienst op Hemelvaartsdag op het boerenerf mag inmiddels wel een traditie worden genoemd, die de Raad van Kerken Ruurlo – Barchem met veel inzet in ere houdt. Zorgen over het weer zijn er vaak, maar elk jaar zitten toch weer velen op het erf van De Klooster aan de Batsdijk en nog nooit was het weer een spelbreker.

De voorganger was dit jaar Jan Vreman, die stil stond bij het thema ‘Oog hebben voor elkaar’. De muzikale medewerking van de Chr. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo Gld lijkt eveneens een traditie te worden. Een groot aantal vrijwilligers had zich weer ingezet voor deze dienst door te zorgen voor voldoende stoelen, koffie met iets lekkers en een ver dragende geluidsinstallatie. Op de website van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem staat een terugblik met foto’s.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven