Bestuurder twee keer binnen twaalf uur betrapt op rijden onder invloed

BORCULO – Een 41-jarige man moest in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 mei in Borculo zijn rijbewijs inleveren. Agenten kwamen de automobilist die veel moeite had om zijn wagen op de weg te houden tegen. Na een blaastest bleek de man vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

“Op de ademanalyse scoorde hij 1050 ugl, vanzelfsprekend werd zijn rijbewijs ingevorderd”, laat de Borculose wijkagent Martijn Schot op facebook weten. De toegestane hoeveelheid is 220 ugl. “Ons onderbuikgevoel deed vermoeden dat de bestuurder niet onder de indruk was van het hele gebeuren.” De agenten bleken de situatie goed te hebben ingeschat. Diezelfde bestuurder werd twaalf uur later in Apeldoorn weer staande gehouden.

De man bleek nog niet nuchter en zat na een blaastest op 540 ugl, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. Als klap op de vuurpijl reed de man ook nog zonder rijbewijs, omdat deze de avond ervoor in Borculo al was ingenomen. De 41-jarige bestuurder mag zich binnenkort voor alle feiten voor de rechter verantwoorden.

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven