Bijeenkomst voor ondernemers over netcongestie


BERKELLAND – Op woensdag 5 juli organiseert de Bedrijvenkring Berkelland samen met de Industriële Kring Groenlo-Lichtenvoorde, Ondernemerskring Winterswijk en de Industriekring Aalten-Dinxperlo in Groenlo een 2e bijeenkomst over Netcongestie. Onderwerp is de capaciteit van het elektriciteitsnet in de Oost-Achterhoek. U bent van harte welkom in De Mattellier in Groenlo! Meld u nu aan!

Denk en doe mee
Tijdens deze bijeenkomst laten we zien wat er aan de hand is, waar de beperkingen liggen en gaan we vooral met elkaar in gesprek over wat er wél kan en wat u daaraan kunt bijdragen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de industriële kringen OWIN, BB, IKAD en IKGL, in samenwerking met Joël van Tiem (gebiedsregisseur Alliander), Joris Benninga (regisseur Smart Energy Hub De Mars, Zutphen) en Jan Straatman (Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek).

Netcongestie raakt elke ondernemer
Bent u ook al geconfronteerd met de beperkingen van het huidige elektriciteitsnet? Dagelijks zien we in de media dat het elektriciteitsnet ‘vol’ is. Bedrijven die willen uitbreiden of hun productieproces willen elektrificeren, moeten jaren wachten voordat hun elektriciteitsaansluiting verzwaard kan worden. Het dak van uw bedrijfshal volleggen met zonnepanelen kan niet, omdat u de duurzaam opgewekte elektriciteit niet aan het net kunt terugleveren. Misschien heeft u afgelopen winter een reprimande ontvangen omdat uw piekbelasting nu al te hoog was.

Wat kan er wél?
Het is niet meer vanzelfsprekend dat we overal op elk moment onbeperkt over energie kunnen beschikken. Uitbreiding van de netcapaciteit is slechts een deel van de oplossing. We kunnen de beschikbare netcapaciteit ook beter benutten door als ondernemers en netbeheerder slim samen te werken.

Raken deze thema’s u? Kom dan naar het 2e bijeenkomst over Netcongestie op donderdag 5 juli om 15:30 uur in De Mattelier in Groenlo. Meld u nu aan!

Programma:
15.30 uur: Inloop
15.45 uur: Welkom en start programma
17.30 uur: Einde programma, start netwerkborrel
18.30 uur: Einde bijeenkomst

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven