Goud voor Inte op laatste turnfinales


RUURLO – Afgelopen zaterdag werden in Didam de laatste finales geturnd binnen de regio Oost Gelderland. Het betroffen de meerkampfinales voor de Middenbouw 4 en de toestelfinales voor de supplementen E t/m H. Het waren , in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, echte finales waar de turnsters zich tijdens de voorrondes voor moesten plaatsten. Bij Middenbouw gingen de beste 44 door. Deze groep was verdeeld in 2 finales.

Finale
In de eerste finale zaten voor Rgv Ruurlo 3 turnsters, Tess Klein Selle, Lynn Holtslag en Emma Beltman. Tess deed het zonder grote fouten en wist op een nette 10 plek te eindigen. Emma en Lynn eindigde 21ste en 22ste. In de 2e finale Middenbouw zaten Sophie Gotink en Liza Woerts. Ook Sophie kon goed mee komen en werd 8ste. Liza werd 21ste. Bij de toestelfinales gingen alleen de top 12 door van de Regio. Dus alleen de echte toppers kwamen aan de start. Met 10 Rgv-turnsters in 15 toestelfinales was er wel kans op eremetaal. Maar omdat dit een echte finale was waren de turnsters aan elkaar gewaagd en lagen de cijfers erg dicht bij elkaar. Alleen Inte Smeerdijk wist met een super oefening op brug een gouden medaille mee naar huis te nemen.

Verder stonden Isolde Luiten en Emma Timmerman net niet op het podium. Islode werd 4e op balk en Emma 4e op vloer. Het behalen van de toestefinale ia op zich zelf al een hele prestatie en dan ook nog 9 meisjes in de top 6. De concurrentie traint gemiddeld 2x zoveel als de Rgv turnsters en dan ook allemaal in turnhallen. Nu op naar het nieuwe seizoen met nieuwe uitdagingen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven