Noordijk “drinkt er nog ene met de jas an” in de Tormijnschool

NOORDIJK – De Tormijnschool in Noordijk sluit op 6 juli voor het laatst haar deuren. De leerlingen krijgen zomervakantie en zullen daarna op een nieuwe school starten. Noordijks Belang en Kindcentrum Natuurlijk Noordijk organiseerden daarom samen met de Ouderraad van de Tormijnschool vandaag een inloop afscheidsavond. Een moment voor iedereen die zich betrokken voelt bij de Tormijnschool vanuit het heden en verleden. Tussen 19:30 en 21:30 uur kregen bezoekers nog een laatste mogelijkheid om door de school te lopen. Er stond een drankje en een hapje klaar en het was een treffen van oude bekenden. Want ja, het doet veel mensen wel pijn natuurlijk dat er nu een eind komt aan ons mooie kleine dorpsschooltje. Al die herinneringen, al die kleine kinderen die daar groot werden. Dus daarom deed men er nog ene met de jas an.

Toekomst
Voor alle kinderen is er een nieuwe fijne school gezocht en gevonden waar ze na de zomervakantie kunnen starten. De BSO BuitenNatuurlijk! gaat natuurlijk gewoon door met buiten spelen, ontdekken en avonturen maken vanuit ’t Haarhoes. De peuters van Klein Duimpje blijven gewoon welkom bij Wilma en Gulay op de maandagochtend in ’t Haarhoes. En het Kindcentrum…dat is eigenlijk geen compleet kindcentrum zonder een school. Hoe gaan die door?

Nieuwe vorm Kindcentrum
“We gaan graag samen met de ouders van jonge kinderen in Noordijk op zoek naar een nieuwe vorm voor wat voorheen het Kindcentrum was. Ook in de toekomst kunnen we een verbindende rol blijven spelen voor de Noordijkse jeugd. Wat denk je van de Sinterklaasintocht, de kindermiddag bij Pino, in stand houden van het dorps-/speelplein, ons eigen Houtdorp, enz enz? We kunnen van alles blijven organiseren om momenten te creëren waarop de kinderen elkaar blijven vinden. Hoe gaan we dat noemen? Wie worden enthousiast en willen graag helpen? Welke behoefte hebben ouders en kinderen? Allemaal vragen om de komende tijd te onderzoeken. Je hoort zeker van ons!”.


Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven