Politieke Avond op 20 juni


BERKELLAND – Op dinsdag 20 juni is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politieke sessies gehouden over uiteenlopende onderwerpen en aansluitend is de raadsvergadering. Alle vergaderingen zijn openbaar. U bent van harte welkom op de publieke tribune. Let op, de Politieke Avond begint al om 18.30 uur.

Jaarstukken 2022
Als vervolg op de beeldvormende sessie van 30 mei wordt er vanaf 18.30 uur in de raadzaal gedebatteerd over de Jaarstukken 2022. In het voorstel wordt de gemeenteraad gevraagd akkoord te gaan met de Jaarstukken 2022 en met het voorstel van de verdeling van het positieve resultaat van € 7,7 miljoen.

Wijkontwikkeling Neede Noord Oost
In het restaurant wordt tussen 18.30 en 19.15 uur gesproken over de ontwikkeling van Neede Noord Oost. Wethouder Van Gijssel zal in deze sessie vragen beantwoorden over het ontwerpscenario voor de Needse wijk waar de gemeente € 15,8 miljoen voor wil uittrekken.

Begroting Fijnder
Tussen 19.30 en 20.15 uur bespreekt de gemeenteraad in de raadzaal de begroting 2024 en de bestuursrapportage 2023 van Fijnder. Het college stelt voor om op de begroting van Fijnder een zienswijze in te dienen. Daarover kunnen raads- en commissieleden vragen stellen.

Verordening Sociaal Domein
In het restaurant staat om 19.30 uur de verordening Sociaal Domein op de agenda. Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de bestaande verordening. De verantwoordelijk wethouder zal deze wijzigingen toelichten en hierover met raads- en commissieleden in gesprek gaan.

Regio Achterhoek Programmabegroting 2024
De programmabegroting 2024 van de Regio Achterhoek wordt om 20.30 uur besproken in de raadzaal. Burgemeester Van Oostrum zal de vragen van raads- en commissieleden beantwoorden en het voorstel om geen zienswijze in te dienen toelichten.

Verantwoordingsrapportage Sociaal Domein
De verantwoordingsrapportage Sociaal Domein 2022 is een actuele stand van zaken van de financiën en het zorgverbruik binnen de Wmo en de Jeugdwet. Daarover wordt van 20.30 tot 21.15 uur in het restaurant met wethouder Wormgoor gesproken.

Raadsvergadering start om 21.30 uur
Op de agenda van de raadsvergadering staan vooralsnog 2 hamerstukken. Dat betekent dat er niet meer inhoudelijk gesproken wordt over het onderwerp en er direct een besluit genomen wordt.

  • Zienswijze begroting GGD
  • Verlenging accountantsdiensten 2023-2025

Inspreken
Wilt u inspreken tijdens een vergadering? Neem dan uiterlijk dinsdag 20 juni voor 12.00 uur contact op met de griffie via [email protected] of 0545 250 805.

Meer informatie
Op www.gemeenteberkelland.nl vindt u onder andere de agenda met de bijbehorende stukken van de Politieke Avond en de link naar de live uitzending.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven