Sportdag Eibergen groot succes


EIBERGEN – Donderdag 25 mei mochten alle leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen uit Eibergen en Rekken kennismaken met sportpark de Bijenkamp. Ruim 400 leerlingen kregen deze dag een breed aanbod aan sport en bewegen voorgeschoteld tijdens de jaarlijkse sportdag in Eibergen. De Sport Federatie Berkelland is in samenwerking met de sportcommissie Eibergen-Rekken (leerkrachten van de basisscholen daar) de organisatie hiervan.

De groepen zijn steeds in een eigen ronde bezig geweest waarbij ze met zo’n 100 kinderen per leerjaar één van de vier onderdelen langs gingen. Het onderdeel van de SFB, genaamd de SportXperience, is een vast onderdeel waarbij de kinderen allerlei verschillende en nieuwe sportactiviteiten kunnen beoefenen. Zo konden ze bijvoorbeeld bezig met kempo, reactielichten, fitness en een snelheidsmeter. Atletiekvereniging ASV vulde ook één van de vier onderdelen deze dag. Daar zijn de trainers bezig geweest om allerlei disciplines uit de atletiek aan te bieden in een doordraaisysteem. Hierbij was er assistentie vanuit het Assink Lyceum waar leerlingen ook geholpen hebben. Voor de overige twee onderdelen zijn de Eibergse verenigingen benaderd om hun sport aan te bieden en te promoten. Zo heeft FC Eibergen hun accommodatie en voetbaltrainers beschikbaar gesteld, net als tennisvereniging Mallumse Molen en RTC De Stofwolk die de disciplines skeeleren, mountainbiken en wielrennen hebben aangeboden, allen onder leiding van enthousiaste trainers.

Onder perfecte weersomstandigheden zijn de kinderen van 09:00 – 14:00 fanatiek bezig geweest met allerlei sportonderdelen. Veel kinderen zijn enthousiast gemaakt om na afloop van deze sportdag eens een proefles te draaien bij één van de clubs. De verenigingen uit Eibergen die hebben bijgedragen aan deze sportdag zijn touwtrekvereniging TTVE, FC Eibergen, TVMM, ASV, RTC De Stofwolk en volleybalvereniging Boemerang. Door de Sport Federatie Berkelland is, in samenwerking met studenten van het Graafschap College, daarnaast nog basketbal aangeboden, badminton, korfbal, bootcamp en dansen. Ook heeft Joyce Nijboer uit Neede meegewerkt door (kinder)yoga aan te bieden wat voor velen nieuw en erg interessant was.

Al met al dus een enorm aanbod waar de kinderen van konden proeven deze dag. Wil je ook eens een keer een kijkje nemen of proefles(sen) draaien bij één van deze verenigingen? Neem contact op met de betreffende club of met Sport Federatie Berkelland. Dat kan, voor zowel ouder als kind uiteraard, via www.sportfederatieberkelland.nl of 0545-476727. Of kijk op Sjors Sportief; www.sjorssportief.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven