Wachtlijst Bespaarhulp aan Huis in Berkelland komt aan bod

BERKELLAND – De gemeente Berkelland is in november 2022 gestart met Bespaarhulp aan Huis. Inmiddels zijn de 150 beschikbare plekken gevuld en staan 215 huishoudens op de wachtlijst. Door de gelden van het Rijk in te zetten krijgen ook deze huishoudens advies om energie te besparen.

In 2022 ontvingen alle gemeenten geld van het Rijk om huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen te ondersteunen. In de gemeente Berkelland konden huishoudens zich het afgelopen half jaar aanmelden voor Bespaarhulp aan Huis. Een bespaarhulp komt bij de mensen thuis en geeft heel gericht bespaartips op maat. Daarnaast kunnen energiezuinige producten worden aangeschaft met een cadeaubon en is er een witgoedregeling.

Wethouder Gerjan Teselink: “De vele aanmeldingen voor Bespaarhulp aan Huis laten zien hoe groot de energiearmoede is. Ik ben blij dat we nu ook de 215 huishoudens die op de wachtlijst staan met de Bespaarhulp aan Huis van advies kunnen voorzien om de energierekening te verlagen.”

Voor de winter alle huishoudens bezoeken
Het Energieloket voert Bespaarhulp aan Huis uit. Het streven is om voor eind van het jaar alle huishoudens op de wachtlijst te bezoeken. De huishoudens op de wachtlijst ontvangen persoonlijk bericht. Nieuwe huishoudens kunnen zich in 2023 niet meer aanmelden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven