Wethouder Wormgoor brengt bezoek aan training Powerful Ageing

BERKELLAND – Maandag 26 juni bracht wethouder Betsy Wormgoor een bezoek aan een training Powerful Ageing bij praktijk Fyrtuoos in Borculo. Powerful Ageing is een programma waarbij het fysiek functioneren van ouderen wordt bevorderd. Dit gebeurt onder begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut. De 60-plussers namen in eerste instantie contact op met het Voormekaar team van de gemeente voor dagelijkse ondersteuning. Dankzij Powerful Ageing kunnen zij de dagelijkse dingen deels of helemaal zelf blijven doen en blijven ze dus langer zelfstandig. Met name het explosieve spiervermogen, dat nodig is aan het begin van elke beweging, wordt getraind.

Karel Roerink (78) uit Ruurlo merkt de positieve gevolgen van zijn deelname. “Fietsen, en dan vooral op- en afstappen, was de laatste jaren een hopeloos gedoe. Dat gaat nu veel beter. Mijn conditie en balans zijn er enorm op vooruit gegaan.” De hele groep, zowel mannen als vrouwen, is positief. Het programma helpt ze om vitaal te blijven en klussen in en om huis te blijven oppakken. “Ik kan eindelijk de tuin weer doen,” zoals een deelnemer aangeeft.

Jeroen Laarhuis, Algemeen Directeur van HRC Powerful Ageing: “De meeste interventies stoppen na een bepaalde tijd, waardoor mensen hun kracht weer verliezen. Uniek aan dit traject is dat het na de eerste 14 weken in iets groter groepsverband wordt voortgezet om de geleerde vaardigheden te behouden. Ook zoeken we bewust naar de intrinsieke motivatie. Denk aan het weer kunnen optillen van een kleinkind of het bezoeken van een vriend. Het feit dat het bewegen in (klein) groepsverband gebeurt, draagt ook bij aan de motivatie.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven