Wie wordt er kampioen stoepranden in Berkelland?


BERKELLAND – Op donderdag 15 juni van 14.30 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 14 uur) organiseert Sjors Sportief/Creatief Berkelland i.s.m. Humankind Fit & Fun en Het Graafschap College het Berkellands Kampioenschap Stoepranden. De locatie is dit jaar het speelveld de Ham vlakbij IKC Het Simmelink, Kruiskamplaan 128/130 in Eibergen. Ook dit jaar mogen naast de jeugd van 4 t/m 12 jaar, vaders, moeders, opa’s en oma’s meedoen. Kortom iedereen het is voor iedereen! Er zijn ook dit jaar weer speciale side-events zoals bubbelvoetbal, kanjam en boogschieten, deze activiteiten kun je doen als je niet hoeft te stoepranden.

Kom je ook gratis stoepranden? Iedereen kent het spelletje ‘stoepranden toch’? Samen met je vriendjes of ouders de bal tegen de stoepranden gooien en kijken wie er uiteindelijk de meeste punten heeft. In sommige steden, dorpen, wijken en buurten in de Achterhoek is het helaas bijna niet meer mogelijk om dit spel te spelen, omdat de stoepranden zijn verdwenen. Daarvoor zijn speciale Kerby’s mobiele stoepranden ontwikkeld, zodat je dit oudhollandse spel, overal veilig kunt spelen, zelfs op het beachstrand van het zwembad.

Inclusieve sport op het BK
Stoepranden wordt gespeeld in de leeftijd categorieën van 4 tot 75+, het is voor iedereen geschikt. Daarom is het Berkellands Kampioenschap (BK) Stoepranden op 15 juni aanstaande een inclusief evenement. Uiteraard zorgen wij voor een heerlijke verfrissing tijdens de competitie.

Zin in beweging? Natuurlijk kun jij ook deelnemen aan het BK!
Jeugdige deelnemers kunnen zich aanmelden via www.sjorssportief.nl na je kern ingetypt te hebben zoek je op stoepranden. Vanaf 13 jaar kun je je aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar de SFB 0545-476727

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven