Zonnig Houtdorp Noordijk


NOORDIJK – Op het voormalig voetbalveld van v.v. Noordijk zijn toekomstplannen om er woning te realiseren. Afgelopen vrijdag en zaterdag begon de jeugd alvast te bouwen, om er een heus houtdorp van te maken. Er werd gebouwd op drie kavels met oude pallets en afvalhout. In totaal waren er 25 kinderen, uitgerust met een klauwhamer en een helm twee dagen lang volop aan het timmeren. De kids toonden, bijgestaan door hun ouders en een handige opa, hun vaardigheden. De organisatie zorgde voor een hapje en een drankje, vooral dat laatste was zeer welkom bij deze tempraturen.

Een van de deelnemers was Bryan, hij vond het erg leuk om zo te mogen bouwen. Zijn grotere zus Lindsey vond het leuk om met de kleine dingetjes te mogen helpen. Het gesprek van de dag was tijdens het houtdorp toch ook de sluiting van de plaatselijke basisschool in Noordijk. Ondanks deze sluiting is men bezig om, weliswaar in aangepaste vorm, Kindercentrum Natuurlijk Noordijk te behouden. Een ding is in elk geval al heel zeker, volgend jaar is er weer een houtdorp. 


Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven