Zwembad de Meene viert feest en iedereen is welkom


RUURLO – Zwembad de Meene bestaat 50 jaar en dat mag gevierd worden! De jubileumcommissie nodigt op zaterdag en zondag alle inwoners van Ruurlo uit om het jubileum van het zwembad te komen vieren. Het zwembad is het hele weekend gratis toegankelijk! Vrijdag 23 juni krijgen alle leerlingen van de Ruurlose basisscholen een leuk, feestelijk programma rondom het zwembad aangeboden. Zaterdag en Zondag is er vanaf 10.30uur een heel gevarieerd programma bedacht door de jubileumcommissie.

Goede doel
De zaterdagmorgen staat in het teken van het sponsorzwemmen, de opbrengsten komen geheel ten goede van de Stichting MakeAwish. Initiatiefnemer Christa Meulenveld vind het een mooie gedachte dat ook zieke kinderen dankzij de bij elkaar gezwommen sponsorgelden een mooie dag aangeboden kunnen krijgen. Alle leerlingen van de basisscholen zijn hiervoor uitgenodigd en de hoop is er dat vele zwemmers (jong een oud) ervoor gaan zorgen dat er een mooie opbrengst voor stichting MakeAwish zal zijn.

Sterren glijden
Naast het sponsorzwemmen is er nog veel meer. De hele zaterdag en zondag zullen er diverse (eveneens gratis) activiteiten zijn. Zaterdagmiddag vindt het “Sterren glijden” plaats. Diverse bekende Ruurloërs zullen meedoen aan de jubileumglijwedstrijd. De grote wedstrijdglijbaan is sinds 1987 het paradepaartje van het zwembad dus het is logisch dat deze een prominente plek in het jubileumprogramma heeft gekregen. Naast de glijwedstrijden zijn er rondom de bassins nog diverse andere activiteiten.

Hoogtepunt
De zondag is een volgend hoogtepunt van het jubileumprogramma. Vanaf 10.30uur worden de 70-plussers uitgenodigd om onder muzikale begeleiding een feestje te komen vieren. Ondertussen starten er diverse activiteiten op in en rond het water. Denkend aan een tokkelbaan, een stormbaan, diverse (kleinere) springkussens. Naast de activiteiten is er uiteraard ook aan de inwendige mens gedacht. Zo zijn er op diverse plaatsen op het terrein lekkernijen te krijgen. Er is oa. een Nathalskraam, de firma Timp is aanwezig met lekkere snacks en voor kinderen zijn er oa. poffertjes en popcorn te krijgen. Verder is er een terras op hoogte. (Laat u verrassen!) en nog veel meer. Terwijl de Sleppers oa. het “Plons-lied” uit 1972 nieuw leven in zullen blazen zal er aan het eind van de middag een loterij zijn met geweldige prijzen die door sponsoren beschikbaar zijn gesteld. Enorme dank daarvoor. Vergeet dus geen loten te kopen.

Genodigden
Zaterdagavond na sluiting van het bad is er vanaf 20.00uur een feest voor genodigden. Sponsoren, vrijwilligers, (oud-)medewerkers en bestuursleden en ook de “buren”(de aanwonenden) zijn hier welkom. De Tapperij zal zorgen voor de inwendige mens en ook voor muzikale begeleiding is gezorgd. Het bestuur is verrast door de hartverwarmende reactie vanuit de buurt op de uitnodiging voor deze avond. Dit wordt enorm gewaardeerd. Het is daarnaast ongelofelijk hoeveel bedrijven/winkels het zwembad een warm hart toedragen. 50 jaar geleden is het zwembad gerealiseerd dankzij een gulle bijdrage van inwoners van Ruurlo en haar buitengebied en nu 50 jaar later blijkt dat vele mensen nog steeds enorm trots zijn op “hun” zwembad.” want dit beseft het bestuur van Stichting Zwembad zich maar al te goed. “Het is een eer om het zwembad van de Ruurloërs te mogen beheren en exploiteren. Formeel is het zwembad in eigendom van Stichting Zwembad Ruurlo, in werkelijkheid is het bad van de Ruurloërs. Dit is ook precies de reden dat heel Ruurlo de kans krijgt om het jubileumfeest mee te vieren al zullen de traditionele baantjeszwemmers dit weekend even moeten slikken want baantjeszwemmen… dat gaat een beetje lastig worden tijdens dit weekend! De jubileumcommissie hoopt op een grote opkomst tijdens dit weekend. Ruurlo, gefeliciteerd met het jubileum van het prachtige zwembad!

Meer informatie, zie de glossy die huis aan huis verspreid is (en op het zwembad ligt), de website www.zwembad-demeene.nl en Facebook zwembad ruurlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven