College presenteert Bestuursrapportage 2023


BERKELLAND – Het college van B&W biedt de Bestuursrapportage 2023 aan de gemeenteraad aan. Het is een tussentijdse verantwoording over het jaar 2023. De rapportage is opgesteld op basis van de gegevens die we op 1 juli hadden, met een zo goed mogelijke vooruitblik. Wethouder Hans van der Noordt: “We verwachten minder geld uit te geven dan we hadden verwacht. Dat komt doordat er meer geld van de Rijksoverheid binnen is gekomen, we meer dividend hebben ontvangen en er een subsidie is binnengekomen voor een spoorwegovergang in Ruurlo. Daarnaast is geld voor het realiseren van bezuinigingen niet nodig gebleken. Ook zijn er wat zaken die ons meer geld kosten dan we eerder hadden begroot. Zo stijgen de prijzen harder dan we hadden verwacht en gaan we meer geld inzetten om inwoners met energiearmoede te helpen.” De gemeenteraad bespreekt de Bestuursrapportage 2023 na de zomer”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven