Eenenveertigste Eibergse Fiets4daagse

EIBERGEN –Opnieuw is TCE-Tourclub Eibergen er in geslaagd vier nieuwe routes te ontwerpen. Bij de coördinator van de Fiets4daagse en ook bij andere bestuursleden, is al menig telefoontje of mailtje binnengekomen; potentiële deelnemers vragen naar B&B ’s, campings, e.d. Ze worden altijd doorverwezen naar de website van TCE, waar alle informatie rondom de Eibergse Fietsdagen te vinden is.

Dinsdag 8 augustus is de eerste fietsdag en de start is vanaf 09.00 uur bij Eet- en Feestcafé De Klok.
De deelnemers kunnen starten tot 13.00; het startbureau sluit om 17.00 uur! Deelnemers kunnen week- en dagkaarten kopen. Een weekkaart kost € 12,oo en een dagkaart € 4,00; de prijzen zijn voor beide afstanden gelijk! Elke fietsdag biedt de deelnemers een andere mooie fietsroute! Fietsers kunnen kiezen uit een 40 km of een 60 km route. BELANGRIJK: alle routes zijn uitgepijld met de bekende oranje NTFU-pijlen!

Dagelijks Verloting
Elke dag wordt er een verloting aangeboden door de plaatselijke winkeliers. Iedere deelnemer krijgt een lot gekoppeld aan de deelnemerskaart. De trekking gebeurt iedere dag om 13.00, bij terug komst bij het startbureau kunt u zien of uw lot correspondeert met een prijsje.

Dag 1, dinsdag 8 augustus:
Deze eerste fietsdag pedaleren de deelnemers richting Haarlo, Barchem en Beltrum. De eerste ruim 10 kilometer fietst men gezamenlijk; in het fraaie buitengebied van de Heure is de splitsing: de 40 km zet koers richting de Leo-stichting en Beltrum, terwijl de 60 km deelnemers richting Barchem fietsen. Beide routes kenmerken zich door zoveel mogelijk autoluwe wegen en vooral ook door prachtige fietspaden en mooie gravelpaden door het schitterende Achterhoekse coulisselandschap. Met name rond Barchem en Beltrum kunnen de deelnemers genieten van fraaie paden en padjes, prachtige natuur en mooie vergezichten. De stempelpost op beide routes is bij boerderijmuseum De Lebbenbrugge en natuurlijk staat daar ook de koffie klaar!

Dag 2, woensdag 9 augustus:
De tweede fietsdag voert de deelnemers richting Corle, het Hilgelo en het Zwillbrock. Opnieuw fietsen de deelnemers in het begin gezamenlijk zuidwaarts. Na een vijftiental kilometers kan men genieten van het prachtige natuurgebied de Leemputten. Via rustige wegen en fietspaden passeert men het kerkdorp Meddo, waarna even later de splitsing volgt. De 40 km deelnemers richting recreatieplas het Hilgelo, waar ook de stempelpost is. Deelnemers aan de 60 km route vervolgen hun weg even na Meddo langs de Beurzerbeek. Via fraaie weggetjes bereiken ze het prachtige gebied het Korenburgerveen; na een prachtige rit door dit mooie gebied bereiken ook zij het Hilgelo. Hierna lopen beide afstanden weer gelijk in noordelijke richting waarbij men onder andere het Zwillbrocker Venn passeert. Via fietspaden langs de Ramsbeek en de Berkel fietst men Eibergen binnen richting de finish.

Dag 3, donderdag 10 augustus:
Via het pad langs de Berkel en het Muldershuis fietsen de deelnemers richting het Assinkbos om vervolgens over fraaie zandpaden naar het Haaksbergerveen te pedaleren. Enkele kilometers later komt men in het volgende natuurgebied het Buurserzand: een bijzonder fraai gebied waar men bijvoorbeeld de longhorns kan bewonderen. In dit prachtige gebied bevindt zich ook Bezoekerscentrum De Wakel waar de stempelpost is, waarna even later de splitsing volgt.
Deelnemers aan de 40 km fietsen terug zuidwaarts door het Buurserzand en het Haaksbergerveen om via een klein stukje Duitsland te arriveren in het grensplaatsje Oldenkotte. Via het Berkelpad en het kerkdorp Rekken fiets men terug richting Eibergen; opnieuw over fraaie zandpaden en gravelpadjes.

Dag 4, vrijdag 11 augustus:
Deze laatste fietsdag pedaleren de deelnemers noordwaarts. Na de fietstunnel bij de enorme midwinterhoorn fietst men via de Hoonte bij Neede in de richting van Geesteren. Na dit kerkdorp volgen prachtige fietspaden, waarop even later de splitsing is. De 40 km route loopt verder in de richting van Noordijk, waar in de Oale Schole de stempelpost is en uiteraard de bekende wafels met warme kersen. Na deze versnaperingen fietsen deelnemers verder door het Needse Achterveld over fraaie weggetjes en fietspaden naar kerkdorp Rietmolen. Via fietspaden over onder andere de Bijenkamp fiets men naar de finish. De 60 km route loopt via fraaie fietspaden en mooi natuurgebied verder noordwaarts, waarna men na vele kilometers aanbeland in het fraaie kunstenaarsdorp Diepenheim. Via de fraaie Nijenhuizerlaan met in de verte het gelijknamige kasteel fietsen deelnemers zuidwaarts naar watermolen Den Haller. Na dit fraaie plekje vervolgen deelnemers hun weg richting Markvelde om vervolgens ook aan te komen in Noordijk bij de stempelpost. Daarna loopt de route weer gelijk aan de 40 km in de richting van de finish.

Zie ook: www.tceibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven