Expositie KunstKring Ruurlo in de Dorpskerk

RUURLO – Kunstliefhebbers kunnen van 5 tot en met 26 augustus hun hart ophalen in Ruurlo. Want deze maand organiseert KunstKring Ruurlo weer een heel grote expositie. Deze zomer gebeurt dat in de eeuwenoude Dorpskerk, Kerkplein 1 in Ruurlo.

De kerk biedt een schitterende entourage voor de kunstwerken, die de ruim twintig kunstenaars uit Berkelland exposeren. Allen zijn lid van de KunstKring en bieden hun recente werk ook te koop aan. Als eerbetoon aan twee recent overleden kunstenaars – Joop Huisman en Wim Eriks – hangen er ook van hen schilderijen.

Behalve schilderijen, tekeningen, keramiek en houtsnijwerk zijn er ook foto’s en 3D-werk te bewonderen. Niet alleen de vele technieken maken de expositie apart, maar ook de materialen, het kleurgebruik en de onderwerpen zijn verrassend. De moderne kunstwerken uit de Achterhoek komen in het bijna duizend jaar oude monument bijzonder goed tot hun recht door de prachtige lichtinval door de grote hoge ramen en het sobere interieur. De tegenstelling tussen heel oud en heel nieuw maakt de expositie extra interessant en spannend.
De kerk is open van donderdag- tot en met zondagmiddag en is gratis toegankelijk. Een bezoek aan de zeer oude kerk is sowieso al de moeite waard, maar de combinatie met een tentoonstelling maakt het extra interessant.

Een vrije gift wordt zeer gewaardeerd. De aangekochte kunstwerken kunnen meteen worden afgerekend en mee naar huis genomen. Voor meer informatie kan men bellen naar Lieneke Tanis 06-51609497 of mailen naar [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven