Fiets door het Berkellandse landschap en waan je tegelijk eventjes in Frankrijk!


EIBERGEN/GEESTEREN – Maar liefst 16 kilometer aan zonnebloemen bloeien de komende weken langs diverse akkers en velden in Berkelland: het zonnebloemlint. Om ook jou hiervan te laten genieten, zijn via de bestaande fietsknooppunten twee tijdelijke fietsroutes uitgezet langs delen van dit zonnebloemlint. De ene route loopt rondom Geesteren, de andere vind je in het buitengebied van Eibergen en is ongeveer 26 kilometer. Ontdek de schoonheid van het Achterhoekse landschap en waan je tegelijk even in la-douce-France!

Zonnebloemlint: een initiatief van Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel & Slinge
Voor het derde jaar heeft Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel & Slinge (VAN) het initiatief genomen voor het zonnebloemlint in Berkelland. Dit jaar is er maar liefst 16 kilometer aan zonnebloemzaad gezaaid. Met het zonnebloemlint wil VAN samen met boeren een steentje bijdragen aan meer biodiversiteit langs akkers en velden. Het zonnebloemlint is dus niet alleen maar mooi, het is ook een feest voor hommels, bijen en voor vogels die dol zijn op de zaden. Meer informatie over dit initiatief vind je op www.zonnebloemlint-berkelland.nl

Tijdelijke route, dus stap snel op de fiets!
De zonnebloemen zijn het mooist in augustus en bloeien ongeveer een maand. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de neerslag. Vooral aan het einde van de dag en bij zonnig weer is het zonnebloemlint prachtig om te zien.

Zonnebloemlintroute Geesteren
Via de bestaande knooppunten is deze fietsroute uitgestippeld langs stukjes van het zonnebloemlint. De route begint en eindigt bij knooppunt 78, Dorpsstraat bij de kerk in Geesteren gld. Wil je nog meer bloemenpracht zien? Dan volgen hier een aantal tips:

  • Ga bij knooppunt 77 een klein stukje richting knooppunt 24 (zonnebloemlint ligt voor erve Giegink)
  • Bij knooppunt 42 fiets je richting knooppunt 78. Als je op fietspad Engelskamp fietst, sla je halverwege linksaf richting Kottenbekke. Rijd vervolgens de Esweg op (pas op, drukke weg!) om stukjes zonnebloemlint te zien net voor Geesteren
  • Achter knooppunt 42 zie je aan de Velsdijk een beetje verscholen een kleurrijk bloemenveld met wilde bloemen

Leuke stopplekjes onderweg

  • Restaurant Baan 
  • Versboerderij Daalwiek
  • Theetuin de Busker
  • Wijnhoeve Kunneman 
  • HertenHoeve de Lavei
  • Bloemenboerderij de Scholte

Zonnebloemlintroute Eibergen
Via de bestaande knooppunten is deze fietsroute uitgestippeld langs verschillende delen van het zonnebloemlint. De route start bij TOP Mallumse Molen, knooppunt 63. Hier zit ook restaurant Het Mulderhuis.

Extra tips voor onderweg: voorbij knooppunt 74 zie je op de kruising met de Huttendijk rechts een dahliaveld. Vanaf knooppunt 73 naar knooppunt 69 kom je aan de rechterkant een dahliapluktuin tegen. Wil je nog meer bloemenpracht zien? Ga naar Kruidenhof te Mallum (bij knooppunt 63) en laat je verrassen door een prachtige aangelegde tuin vol bloemen, kruiden en planten.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven