Fietstocht Historische vereniging Oud Noordijk

NOORDIJK – De fietscommissie van de Historische vereniging Oud Noordijk organiseert op zondag 16 juli haar traditionele Zomerfietstocht. De organisatie heeft een tweetal zeer aantrekkelijke fietsroutes van 25 km en 40 kilometer uitgezet. Start en finish is voor beide afstanden gebouw De Oale Schole aan de Schoolweg in Noordijk. Er kan gestart worden tussen 9.30 uur en 11.00 uur.

De fietscommissie wil jaarlijks met name de fraaie natuuromgeving aan de deelnemers laten zien. Daarbij wordt niet alleen gekeken wat Noordijk, Neede en het overige Berkelland te bieden hebben, uitstapjes over de grens gaat men niet uit de weg. Er is in het Achterhoekse en Twentse schone coulisselandschap veel te zien zonder dat je elkaar “in de weg loopt”. Ruimte voldoende om veel fietsers te laten genieten van de rust, de ruimte en de schoonheid van het platteland. Bij de invulling van de routes zijn suggesties van deelnemers aan eerdere fietstochten meegenomen. Als je wilt weten waaraan de fietser behoefte heeft, vraag het hem of haar dan en dat doet men in Noordijk. De routes, die hoofdzakelijk door de buitengebieden lopen, zijn voor alle leeftijdsgroepen te doen. Er is voor iedereen wel wat te beleven. Om de kosten van het organiseren van de Zomerfietstocht en van de gedrukte routebeschrijving te dekken, vraagt de vereniging Oud Noordijk een kleine bijdrage van 3 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar kunnen zoals gebruikelijk gratis meerijden. Onderweg is een kop koffie, thee of een frisdrank met toebehoren beschikbaar, maar dat is voor eigen rekening.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven