Gewonde op Zwarte Cross is 47-jarige man uit Amsterdam

REGIO – De persoon die vrijdag ernstig gewond raakte op festival de Zwarte Cross is een 47-jarige man uit Amsterdam. Aan zijn toestand is volgens de politie nog niks veranderd sinds zijn val vanaf hoogte.

“Het onderzoek loopt nog”, laat de politie zaterdagmiddag weten. “We verwachten daarover geen nieuwe informatie dit weekend.” Het ging vrijdag mis op het ‘Do You Own Stunt’-gedeelte van het festivalterrein. De stunt hield in dat een bezoeker – gezekerd in een tuig – een vrije val maakt vanaf een hoog platform. Wat er precies is gebeurd waardoor het mis kon gaan bij de Amsterdammer, is nog niet duidelijk. Ook organisator De Feestfabriek kan daar op dit moment nog geen duidelijkheid over geven.

De politie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. ‘Do Your Own Stunt’ blijft de rest van de Zwarte Cross gesloten. Getuigen van het ongeval zijn vrijdag achter de schermen opgevangen. Bezoekers, medewerkers en andere getuigen die ook in contact willen komen met Slachtofferhulp kunnen zich melden bij de organisatie van de Zwarte Cross.

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven