Mitchell, Albert Heijn Borculo en HelemaalGroen


BORCULO – Mitchell de Graaf werkt bij Albert Heijn Borculo en hij maakt vrijwel dagelijks de parkeerplaats van deze vestiging schoon. Daar valt altijd veel zwerfafval op te rapen. Geweldig dat zijn baas hier tijd voor vrijmaakt, de parkeerplaats is immers het visitekaartje van een bedrijf. Mitchell verzorgt met veel plezier dit onderdeel van zijn werkzaamheden en registreert zijn gelopen route via de app.helemaalgroen.nl onder de naam ‘AH Borculo’. Pas stelde AH trots de opbrengst van de emballage van de afgelopen maanden beschikbaar aan ANBI Stichting Helemaal Groen, die daar heel blij mee is want het onderhoud van een app is kostbaar. Mitchell droeg de cheque over aan Jaap de Boer en hij hoopt dat er steeds minder zwerfvuil op straat terecht komt omdat we daar met z’n allen zorg voor hebben.

HelemaalGroen, hoe het zit
HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en hun inzet zichtbaar te maken. Activeer de app wanneer je zwerfvuil gaat rapen, dan wordt je afgelegde route als een groen lijntje zichtbaar op de kaart van Nederland. Na een maand verkleurt het naar oranje en twee maanden later is het bruin. Opnieuw lopen kleurt het lijntje weer groen. Je ziet je eigen route, die van deelnemers uit jouw omgeving én uit de rest van het land www.helemaalgroen.nl

Dit in 2019 door Jaap de Boer (Geesteren) gestarte burgerinitiatief wordt breed gedragen. In het hele land zijn er nu al 13.375 deelnemers actief. Iedereen kan meedoen: jong, oud, lopend, fietsend of in de scootmobiel. Ieder bepaalt zelf de route zodat het nooit verveelt. In de gemeente Berkelland doet al ruim 1% van de inwoners mee, dat zijn maar liefst 526 mensen. Doe jij ook mee? Samen kleuren we Nederland groen. Zwerfvuil maken is geen kunst, zwerfvuil opruimen is dat wel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven