Onderzoek naar de toekomstbestendigheid van Meldpunt Beltrum door drie Saxion-studenten

BELTRUM – Meldpunt Beltrum is inmiddels al vijftien jaar actief in het dorp. Meldpunt coördineert het vrijwilligerswerk in Beltrum. Denk daarbij aan het koppelen van vraag- en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk. Zo heeft Meldpunt al vele mensen in Beltrum vooruit kunnen helpen.

Soms gaat het bij Meldpunt om vervoersvragen richting ziekenhuis of het samen lezen van de krant. De stichting denkt graag mee! Maar na vijftien jaar is het goed om een kritisch naar de eigen werkzaamheden te kijken. Daarbij heeft Meldpunt hulp gekregen van drie studentes vanuit Saxion Hogeschool.

Toekomstbestendig
De hoofdvraag van het onderzoek: Hoe kan Stichting Meldpunt over vijf á tien jaar nog steeds toekomstbestendig zijn? Daarbij hebben de studenten adviezen aangedragen in hun onderzoek over toekomstbestendigheid financieel, mogelijke innovaties, ervaringen van inwoners van Beltrum over Meldpunt Beltrum. Daarnaast is gekeken wat er geleerd kan worden van andere dorpen met een soortgelijke voorziening binnen het dorp. Afgelopen week hebben de studenten hun onderzoeksrapport overhandigd aan bestuur van Meldpunt Beltrum.

Blij
Meldpunt is heel erg blij met het onderzoek dat de studenten hebben verricht. Zo blijkt uit dit onderzoek dat 41 procent van de respondenten best af en toe wat vrijwillig wil doen voor Beltrum om iemand te helpen. Genoeg kansen voor de toekomst, daar wil Meldpunt Beltrum mee aan de slag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven