Terug in de tijd met oude ambachten bij museum De Lebbenbrugge

BORCULO – Bij De Lebbenbrugge wordt er op zondag 23 juli ‘ouderwets’ de handen uit de mouwen gestoken; tal van oude ambachten worden gedemonstreerd aan de bezoekers van de Borculose museumboerderij.

Wie ooit bij museum De Lebbenbrugge is geweest en daar ‘de herenkamer’ heeft bezocht, herinnert zich ongetwijfeld nog het prachtige linnenkabinet met de kunstig opgerolde linnen doeken. Op de deel in het achterhuis heeft diegene de manden en korven gezien, de klompen en de bezems. En in het bezoekerscentrum en in de nieuwe schuur zag die de rieten stoelen en de prachtige kanten kapjes.
De mensen die altijd al hebben willen weten hoe al deze bijzondere voorwerpen vroeger gemaakt werden, of meer willen weten over de verschillende beroepen van vroeger, kunnen op zondag 23 juli naar museum De Lebbenbrugge komen. Zij kunnen die dag kennismaken met al deze en meer oude ambachten. Naast het doekrollen, bezems maken, kantklossen, mandenvlechten en stoelen matten, kan men die dag ook zien hoe vroeger de was werd gebleekt ‘op de bleek’, hoe het leer werd bewerkt, hoe men klompen maakte met de hand en hoe van ruwe wol prachtige wollen strengen werden gesponnen. Verder zien de bezoekers ook de houtdraaier en de strovlechter aan het werk.

Kortom, op zondag 23 juli kan men voor één dag echt terug in de tijd bij De Lebbenbrugge. De ‘oude-ambachtslieden’ laten niet alleen hun werk zien, zij kunnen ook alles vertellen over het proces en wat er zo allemaal bij komt kijken. De ‘oude ambachten’ staan verdeeld opgesteld op het museumterreinen. Het terrein, inclusief het bezoekerscentrum en het terras is open van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. En voor wie het museum zelf nog nooit bezocht heeft … dit is dé kans, koop een kaartje en geniet. 

Meer informatie over museum De Lebbenbrugge aan de Lebbenbruggedijk 25 in Borculo, zijn te vinden op de website van het museum.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven