Traumahelikopter landt op Zwarte Cross terrein


REGIO – De Zwarte Cross is in volle gang, vrijdagmiddag werden bezoekers opgeschrikt door een traumahelikopter die op het festival is geland. Diverse getuigen melden dat er een ‘ernstig ongeval’ heeft plaats gevonden. De traumahelikopter is vlak voor 16.00 uur weer vertrokken.

Officieel politiebericht via twitter : “Vanmiddag heeft op terrein van Zwarte Cross in Lichtenvoorde een ernstig ongeval plaatsgevonden. Het slachtoffer is van een hoogte naar beneden gevallen en daarbij zwaargewond geraakt. Er is eerste hulp verleend, waarna het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet samen met de NVWA onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarvoor zal onder meer Forensische Opsporing ter plaatsen komen. Als er meer bekend is, melden we dat via dit kanaal”.

Officieel bericht van de Feestfabriek: ” Vrijdagmiddag heeft op de Zwarte Cross een ongeval plaatsgevonden bij ‘Do Your Own Stunt’. Een bezoeker heeft hierbij letsel opgelopen en is met de ambulance vervoerd naar het traumacentrum in Enschede. De traumahelikopter die op het terrein aanwezig was is leeg vertrokken. Over de toestand van het slachtoffer kunnen wij geen mededelingen doen. Getuigen van het ongeval zijn achter de schermen opgevangen. Slachtofferhulp is hierbij ook aanwezig. Bezoekers, medewerkers en andere getuigen die ook in contact willen komen met Slachtofferhulp kunnen zich melden bij de organisatie (0575 468080 / [email protected]) ‘Do Your Own Stunt’ blijft de rest van het festival gesloten voor onderzoek en controle van de NVWA en Forensische Opsporing. Verdere mededelingen kunnen we op dit moment niet doen. De Feestfabriek”. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven