Veldbijeenkomst kruidenrijk grasland

BERKELLAND – Op donderdag 29 juni kregen boeren, leveranciers en de gemeente uitleg over kruidenrijk grasland. Melkveehouder Freek Beernink maakt sinds enkele jaren gebruik van verschillende kruidenrijke zaadmengsels en hij vertelde over zijn ervaringen hiermee.

Wethouder Hans van der Noord: “Berkelland is één van de vier gemeenten in Nederland die het project 1001ha Kruidenrijk grasland van Urgenda (financieel) ondersteunen. Kruidenrijk grasland zorgt voor meer kruiden en bloemen voor insecten, minder onkruidverdelgers, minder kunstmest (en dus minder CO2 en stikstofuitstoot) én een gezondere bodem die beter bestand is tegen droogte en hoosbuien. Naar onze mening goed voor de koe, boer en biodiversiteit.”

Ongeveer 20 personen waren aanwezig bij de bijeenkomst. Ze stelden vragen over het inzaaien, toepassen van bemesting, frequentie van maaien en hoe de kruiden in het grasland te behouden zijn. Ook werd op verschillende locaties gekeken hoe het eruit ziet, aangezien er verschillende mengsels te bestellen zijn.

Meer informatie over het project kruidenrijk grasland is te vinden op www.1001ha.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven