Bloemenpracht in Rekken Dahlia-corso staat voor de deur


REKKEN- Op 23, 24 en 25 augustus barst in Rekken voor de 113e keer het corso- en feestgedruis weer los tijdens het jaarlijkse Volks- en schoolfeest. Hoogtepunt van het feest is de corso-optocht op woensdag 23 en donderdag 24 augustus. Maar liefst elf metershoge corsowagens, een rijk versierde kleuterwagen en talrijke jeugdwagentjes vormen samen weer een prachtige parade, die duizenden bezoekers trekt. De wagens hebben vaak een actueel thema met een humoristische twist. Met bewegende elementen op de wagens en kunstige ontwerpen is dit corso een lust voor het oog en een aanrader voor iedereen. Of, zoals de Rekkenaren zelf zeggen: ‘Niet het grootse corso van Berkelland, maar wel het mooiste.’

Indrukwekkend
Hoewel de creaties als altijd indrukwekkend zijn, is er dit jaar één grote verandering. De route van de optocht op woensdag 23 augustus is aangepast. De start is zoals vanouds om 14.00 uur vanaf het grote grasveld aan de Holterweg. Dan gaat het via ’t Kip over de Rekkenseweg in de richting van Eibergen. Ter hoogte van de Koordesweg (naar verwachting om 14.45 uur) maakt de route een lus, om vervolgens via dezelfde Rekkenseweg weer terug te keren naar het startpunt. De stoet wordt begeleid door muziekvereniging Crescendo en de Berkeldörfer.
Bezoekers zien de wagens dan ook niet één, maar twee keer voorbij trekken. Daarmee krijgen ze zicht op alle kanten van de wagens. De optocht zal rond 15.30 uur weer terug zijn bij het startpunt. Parkeren kan op de aangewezen plekken; aan de Rekkenseweg ter hoogte van de Apedijk en bij het feestterrein aan de Holterweg. Wilt u tijdens de optocht liever zitten, neem dat een stoeltje mee.

Feestterrein
Op donderdag 24 start de optocht om 9.30 uur vanaf het feestterrein aan de Holterweg in de richting van Oldenkotte (Duitsland). Net over de grens nabij café Rotering houdt de optocht een ogenblik stil (rond 10.30 uur) en kunnen de wagens van dichtbij bekeken worden. Daarna keert de stoet om. In de dagen voorafgaand aan de optocht zijn honderden Rekkenaren in de weer om in totaal bijna een miljoen dahlia’s te plukken en te plakken. Soms tot diep in de nacht. Een sterk staaltje saamhorigheid en ambacht. Niet voor niets is de Nederlandse corsocultuur op de Unesco-lijst voor erfgoed gekomen. De bloemencommissie, die de distributie van de dahlia’s coördineert, verwacht dit jaar geen schaarste aan bloemen, zoals dat in eerdere hete zomers het geval was. Op ‘de’ donderdag maakt voorzitter Koldeweij om 12.30 uur de prijswinnende wagens bekend, waarna het vogelschieten, vogelgooien en de spelmiddag start.
Voor verdere informatie over het corso en het volks- en schoolfeest of contact: www.bloemencorsorekken.nl

Foto’s:
Donderdagavond na afloop van Zomer in Gelderland namen wij even een kijkje bij de wegenbouwers van de Meerbekkershook. Na de hectische dag in Rekken waren er deze avond niet veel mensen bij de wagen te vinden, maar de pret was er niet minder om. Er moet nog veel gebeuren voor de 23e augustus, maar het gaat lukken zo verzekeren de bouwers ons.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven