Café van Otten in Rietmolen stopt


RIETMOLEN – Janny Rupert, de ‘moeder’ van het Rietmolense café van Otten, houdt het voor gezien. In september gaat het café voor haar dicht. Jarenlang waren er plannen om de woningbouw in Rietmolen een nieuwe impuls te geven. En in dat kader is er goed nieuws. Onlangs besloot de gemeente Berkelland positief over de bouw van vier woningen en drie appartementen op de locatie van café Van Otten in Rietmolen. De woningen worden achter op het terrein aan de Schipbeek gerealiseerd. De appartementen komen boven het café van Otten; het café an sich blijft op die manier ook gebruikt. Er zal een nieuw uitbater moeten worden gevonden worden.

Maalderij
Direct naast de locatie Maalderij ligt café Van Otten; alom bekend in Rietmolen. Hoewel het café een belangrijke functie heeft voor het dorp, is dat voor het achtergelegen terrein een ander verhaal. Daarom keek de eigenaresse naar mogelijkheden om hier een andere invulling voor te bedenken. Toen de nieuwplannen over de Maalderij-locatie duidelijk werden, ontstond daar een kans. En deze kans pakte goed uit. De betrokken partijen (Kormelink, Van Otten) en Rob Spikker als initiatiefnemer van het plan De Maalderij, maakten gezamenlijk een plan voor de totale transformatie van de nieuwbouwlocatie. Uitkomst: de sloop van de feestzaal, met als doel om vier nieuwbouwwoningen neer te zetten op de vrijgekomen ruimte. En daarbij ook nog de komst van drie appartementen in de bovenwoning van het café.

Opgeruimd
Samen met het naastgelegen plan ontstaat er een transformatie waarbij er in totaal acht nieuwwoningen en negen appartementen worden gerealiseerd. Wat er met café gaat gebeuren is nog niet bekend. Janny Ruppert stopt per september met het Café Janny wil het café opgeruimd achter laten. In het 1e weekend van september is er bij café van Otten “het laatste rond je” onder het genot van een hapje en een drankje zal er afscheid genomen worden van het café. Veilingmeester Bennie Dwars zal de inboedel veilen. Janny nodigt iedereen dan ook uit om met haar afscheid te nemen van een mooie periode.

Camera, Interview, Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven