Festunique met zelfgekweekte dahlia’s basisschool De Sterrenboog

BELTRUM – Festunique inspireert jongeren om eigen bloemcreaties te bouwen met zelfgekweekte dahlia’s. Door jeugd te enthousiasmeren blijft het bloemencorso bestaan.

“Festunique gaat in de eerste plaats over het verbinden van mensen”, aldus voorzitter Edwin Bleumink. Dus toen we merkten dat het aantal kindercreaties een paar jaar geleden terugliep, was dat reden voor actie. We willen immers waarborgen dat jong en oud ook in de toekomst samenwerken aan kleurrijke bloemcreaties.

Fanatiekelingen
Vanuit deze sociale motivatie heeft Festunique een jeugdcorso commissie in het leven geroepen, bestaande uit zes enthousiaste Beltrummers. Deze fanatiekelingen waren het al snel eens; om de jeugd te betrekken moeten we hen laten ervaren hoe leuk wagenbouwen is. Een manier is om het wagenbouwen erg laagdrempelig te maken. Zo kunnen jongeren al met een dahlia-paneel van 1 bij 1 meter meedoen, worden de dahlia’s voor hen geregeld en bouwen ze gezellig samen in een loods. Verder is er om jongeren te bereiken een samenwerking aangegaan met basisschool De Sterrenboog.

Van bol tot bloem kregen  leerlingen les in wagenbouwen
De jeugdcorso commissie is twee keer naar basisschool De Sterrenboog geweest om daar de jeugd te enthousiasmeren. Zij hebben een presentatie gegeven over het corso en hebben vervolgens samen met leerlingen de handen uit de mouwen gestoken. Zo is er een dahlia bollenveld aangelegd en onderhouden. Deze dahlia’s worden ook daadwerkelijk gebruikt voor de creaties van de jeugd. Op deze manier leren en ontdekken jongeren, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan Festunique. Dus van bol tot bloem kregen de leerlingen les in wagenbouwen.

Het aantal aanmeldingen voor het jeugdcorso is al toegenomen, dus het lijkt erop dat de inspanningen resultaat hebben gehad! Wie met eigen ogen de creaties van de jeugd wil bewonderen, is op 3 september vanaf 13.00 uur van harte welkom in het bruisende Beltrum.

Kijk voor meer informatie over het programma op de website van Festunique. 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven