Martijn Rasenberg wint Ronde van de Achterhoek na hele dag in de aanval


BORCULO – Martijn Rasenberg heeft zondag de winst gegrepen in de Ronde van de Achterhoek. De Nederlander van ABLOC bleek na een hele dag in de aanval de beste in de straten van Groenlo. De Ronde van de Achterhoek deed ook Berkelland aan. De video is gemaakt door Jaime Lebbink, de foto’s door Arjen van Gijssel die beiden de koers aan zich voorbij zagen trekken in Borculo.

Op een parcours van 199,4 kilometer lagen net als vorig jaar in de Ronde van de Achterhoek twintig gravelstroken te wachten op de renners. De weergoden lieten zich gelden in de Achterhoek, maar de regen was echter geen reden om het rustig aan te doen. Al vroeg in de koers reden vijf man weg uit het pak. De vijf mannen die de aanval kozen waren Martijn Rasenberg (ABLOC), Luca Dreßler (Team Lotto-Kern Haus), Rick Ottema (Allinq), Bert-Jan Lindeman (VolkerWessels) en Tim Marsman (METEC-Solarwatt). Zij zouden een maximale voorsprong van drie minuten bij elkaar fietsen. Richting de finale werd het gat kleiner en kleiner door een jagend peloton onder leiding van TDT-Unibet.

Rasenberg blijft peloton voor
In de laatste twintig kilometer schommelde de voorsprong een lange tijd tussen de twintig en veertig seconden. In de kopgroep was er ondertussen onenigheid over de niet meewerkende Dreßler. Op tien kilometer van de meet besloot de 21-jarige Rasenberg zijn metgezellen achter zich te laten. Op vijf kilometer van de streep was de koerssituatie nog altijd ongewijzigd. Rasenberg reed meter voor meter bij zijn concurrenten weg en zou niet meer teruggepakt worden. De jonge Brabander kwam zo solo over de meet en bleef na een hele dag in de aanval het peloton voor. Via deze link kun je de gehele uitslag bekijken. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven