Na 16 jaar regeert er weer een Koningin over Holterhoek

HOLTERHOEK – Op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus trokken de Holterhoekse Kermis liefhebbers weer naar de weide naast café/ restaurant Grenszicht waar het jaarlijkse volksfeest plaatsvond.

Brunch
Vrijdag kwamen er vele Holterhoekers naar de feesttent die genoten van een uitgebreide brunch, met op de achtergrond het gezellige geluid van de accordeon van Jos ten Hoopen. Ieder jaar weer is de brunch een groot succes. Aansluitend was er een spannende strijd onder 12 volleybalteams met Holterhoekers en hun aanhang voor de felbegeerde titel. Team Noachweg ging uiteindelijk met deze titel naar huis. De tweede plek was voor Camping Helmers en de derde prijs voor Familie Roerdink 2. Het avondprogramma met DJ doubble B afgewisseld met de Monoman Onemanband was een mooie afsluiter van de vrijdag.

Bakken
Als nieuwe activiteit op het programma stond er op zaterdagochtend “ Heel Holterhoek bakt”. Al op tijd konden er zelfgebakken taarten / cup cakes worden gebracht. Bij dit nieuwe onderdeel deze Kermis kon men worden onderscheiden met de titel ‘ Meesterbakker Holterhoek 2023’. De thuis gebakken taarten/ cup cakes werden door de jury, gebroeders Wielens ( Peter, Marc, Robert) die het bakkersbloed in zich hebben, beoordeeld en daaruit kwam Bianca Kuipers als beste bakker uit de test en mag zich “ meesterbakker Holterhoek 2023” noemen. Het thema van haar taart was autocross Holterhoek.
Ook voor de jeugd is deze titel weggelegd en wel mag Maud klein Avink zich een jaar lang ‘jeugdmeester bakker Holterhoek 2023’ noemen.

Vogelschieten
Aansluitend begon het jaarlijkse vogelschieten waar menig Holterhoeker de strijd om Koning of Koningin te worden weer aanging. Ook bij de jeugd werd er gestreden om jeugdkoning of koningin, deze titel was wederom weggelegd voor Bas klein Avink, hij mocht zich in 2022 ook al jeugdkoning noemen en plakt hier dus nog een jaar bij aan. Uiteindelijk, na 553 schoten was de titel Koningin voor Anne van den Dolder- Helmers zij mag zich een jaar lang koningin van Holterhoek noemen met aan haar zijde Demi Kersten. Na 16 jaar regeert er weer een Koningin over de Holterhoekse gemeenschap.
Het feest na de huldiging zorgde voor een gezellige sfeer deze middag. Het avond feest met de band Curls on fire zorgde voor een spetterende afsluiting van een zeer geslaagd kermis weekend waar de feestende Holterhoekers weer een jaar op kunnen teren.

Uitslagen:
Jeu de boules prijs ging naar Anita Helmers en Henk van Heun.

Balgooien: 1e plaats: Rene Penterman
2e plaats: Erna Helmers
3e plaats: Robert Wielens
Ringfietsen: 1e plaats: Maikel Roerdink
2e plaats: Marc Wielens
3e plaats: Jan Roerdink

Vogelschieten:
Linkervleugel: Lucas Lubbers
Rechtervleugel: Michael Roerdink
Kop/Hals: Carola Horenberg
Romp: Anne van den Dolder- Helmers
Staart: Anne van den Dolder- Helmers

Jeugdvogelschieten:
Rechter vleugel: Bas klein Avink
Linker vleugel: Marijn Penterman
Kop/ hals: Sem Holtkamp
Romp + staart: Bas klein Avink

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven