35e editie Kennedymars Haaksbergen

REGIO – Op vrijdag 15 september om 22:00 uur is het zover: de 35e editie van de Kennedymars Haaksbergen gaat van start. Honderden wandelaars gaan genieten van een mooie wandeltocht in en rondom het mooie dorp. En nadat de deelnemers gefinisht zijn ontvangen ze een welverdiende beloning in de vorm van een goodiebag.

Afstanden
De avond Mini Kennedymars van 10 kilometer gaat al eerder van start namelijk om 19:00 uur. Deze afstand is uitermate geschikt voor schooljeugd, collega’s, families, buren, vrienden, en uiteraard voor individuele deelname. Gezellig samen een wandeling maken en genieten van elkaar en de mooie omgeving.

Om precies 22:00 uur is de start van de 80, 42 en 21 kilometer. Het 1e deel van de route gaat vanaf sporthal de Bouwmeester richting de Watermolen, naar de Veldmaat en door naar St. Isidorushoeve. Onderweg zorgen verkeersregelaars en begeleidende motorrijders voor een veilig verloop. Op verschillende punten langs de route wordt een hapje en drankje aangeboden door de organisatie. Ook de medische dienst staat tijdens het hele evenement klaar om te helpen waar nodig. Via Beckum en Boekelo komen de deelnemers terug naar de sporthal waar de Kennedymarslopers een heerlijk ontbijt wacht. Zij gaan daarna op weg voor het 2e deel van de route.

Zaterdag
Op zaterdag 16 september kan men op verschillende tijden starten voor de dagroutes van 42, 21 en 10 kilometer. Lopen in het veen- en heidegebied bij dag en dauw kan hele mooie en verrassende plaatjes opleveren. En wellicht spot je onderweg een ree of andere prachtige dieren.

Sponsoren
De sponsoren zijn weer gevraagd om hun bijdrage te leveren aan het evenement. Zo zal Bakker Bart Haaksbergen een overheerlijke krentenbol leveren die de deelnemers van de nodige energie zal voorzien. Onze groenteman André Breukers zorgt voor de vitaminen door het leveren van fruit. De deelnemers worden op alle posten goed voorzien van een hapje en/of drankje. Zij gaan tenslotte wel een enorme prestatie leveren. Wegdam Eieren Lochem bezorgt een heerlijk vers eitje bij het ontbijt. En slagerij Broekhuis voorziet de deelnemers van een heerlijk broodje warm vlees/hamburger bij de rustpost. Dank aan alle sponsoren die ook dit jaar weer hun medewerking hebben toegezegd!

Goodiebag
Ter ere van de lustrum editie wordt er bij de finish een goodiebag uitgedeeld. Bedrijven, stichtingen of anderen die hieraan een bijdrage willen leveren kunnen zich melden bij de organisatie.

Aanmoedigen
Voor deelnemers is het een grote stimulans zijn als ze onderweg worden aangemoedigd. Versier je straat met slingers, spandoeken, ballonnen en maak er een feestje van met je buurtbewoners of kom ze aanmoedigen langs het parcours. Een beschrijving van het begin van het parcours: Sporthal de Bouwmeester, Mr Eenhuisstraat, Kalter, Spoorstraat, Dr Ariensstraat, Werfheegde, Pastoor Wienholtsstraat, Sterkerstraat, Spoelsterstraat, Eibergsestraat, Fietstunnel, Scholtenhagenweg, Watermolenweg, Korenmolenweg, Hasseltweg, Elderingweg, Rosinkweg, Klaashuisstraat, Fietspad Kalkovenweg, Zoomweg, Smitterijweg, Morgensterweg, Veldmaterstraat. Kom en moedig ze aan!

Rabobank clubsupportcampagne
Vanaf 4 tot en met 26 september kunnen leden van de Rabobank Zuid en Oost Twente weer hun stem uitbrengen op een lokale stichting/vereniging naar keuze. Laat je stem niet verloren gaan en steun je vereniging!

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website: www.kennedymarshaaksbergen.nl

Vooraf inschrijven is mogelijk tot 14 september via www.kennedymarshaaksbergen.nl/inschrijven
Daarna is inschrijven mogelijk aan het startbureau gevestigd in de sporthal.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven