Aantrekkelijk oktoberprogramma CINEbieb


BERKELLAND – In oktober verrassen de vrijwilligers van CINEbieb de inwoners van Berkelland weer met de mooiste films. Maar liefst vier films zijn er in de Berkellandse bibliotheken te bekijken. Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 

Oktoberprogramma

In oktober zijn de volgende films te zien:

 • Op donderdag 5 oktober (20.00 uur, de Bibliotheek Neede) is de film ‘Corpus Christi’ te bekijken.
  Dit aangrijpende, Oscargenomineerde drama met ruwe kantjes is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen: burgers die zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester. Al dan niet met een échte roeping. Daniel heeft een religieuze ervaring terwijl hij in een jongerengevangenis zit voor moord, maar door zijn criminele achtergrond kan hij zijn droom om priester te worden niet verwezenlijken, ook niet als hij vrijkomt. Hij krijgt werk in een klein dorp, en bij een bezoek aan de plaatselijke kerk doet hij zich voor als priester. Hij ontmoet de pastoor en deze gelooft hem. Hij wordt zelfs gevraagd om even de parochie over te nemen omdat de pastoor moet opgenomen worden voor een medisch probleem. Daniel begint alle taken van een priester uit te voeren, en voelt zich er goed bij. Het dorp wordt echter verdeeld door een trauma uit het verleden en Daniels bedrog dreigt uit te komen.
  Regie: Jan Komasa
  Cast: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek, Barbara Kurzaj, Leszek Lichota, Zdzislaw Wardejn
 • Op vrijdag 13 oktober, om 20.00 uur, wordt in de Bibliotheek Borculo de prijswinnende film ‘De Acht Bergen’ gedraaid.
  Wanneer Bruno en Pietro elkaar leren kennen in dorpje in de Italiaanse Alpen zijn ze twaalf jaar oud. Pietro is een piekerende stadsjongen en Bruno een nuchter kind van de bergen, en toch sluiten de twee een vriendschap die een leven lang zal duren. Al zijn er onderweg wel veel pieken en dalen. Mooi melancholiek drama gebaseerd op de Italiaanse roman Le otto montagne van Paolo Cognetti. Bedachtzaam en ingetogen geregisseerd door het Vlaamse filmersechtpaar Felix van Groeningen (van De helaasheid der dingen) en Charlotte Vandermeersch.
  Regie: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
  Cast: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Elisabetta Mazzullo, Elena Lietti, Filippo Timi, Gualtiero Burzi
 • In de vestiging in Eibergen is op woensdag 18 oktober, om 19.30 uur, de film ‘Holy Spider’ te bekijken.
  Rauwe en krachtige film van de in Denemarken woonachtige Iraniër Ali Abbasi (Gräns), waarin hij terugkeert naar 2001, toen de Spider Killer in de heilige plaats Moshhad zestien vrouwen vermoordde. De vrouwen waren allemaal prostituee en werden door de moordenaar opgepikt van straat en – vaak in zijn eigen huis – vermoord. Abbasi is met name geïnteresseerd in de nasleep, want toen de moordenaar eindelijk werd opgepakt was hij in de ogen van velen een held, die de straten had gereinigd van ontucht en onreinheid.
  Regie: Ali Abbasi
  Cast: Mehdi Bajestani, Zahra Amir Ebrahimi, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad, Sina Parvaneh
 • Ruurlo sluit op vrijdag 27 oktober (20.00 uur) het oktoberfilmprogramma af met de film ‘The Fabelmans’.
  The Fabelmans is een Amerikaanse dramafilm uit 2022, geregisseerd door Steven Spielberg. De film is een semi-autobiografie die losjes is gebaseerd op het vroege leven van Spielberg, verteld door middel van een origineel verhaal van de fictieve Sammy Fabelman, een jonge ambitieuze filmmaker.
  Sammy Fabelman die opgroeide in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog, ontdekt op jonge leeftijd een familiegeheim en onderzoekt hoe de kracht van films hem kan helpen de waarheid te zien.
  Regie: Steven Spielberg
  Cast: Gabriel LaBelle, Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Judd Hirsch

Programma en kaarten reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Wil je het totale overzicht van alle films zien, dan kun je terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb.
Toegangskaarten voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. De toegangsprijs is
€ 6,00 en is inclusief een drankje na afloop. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven