Achterhoeks Mannenkoor geeft twee concerten

BORCULO/VORDEN/ULFT – Het Borculo’s -, het Vordens – en het Ulfts Mannenkoor vormen samen het Achterhoeks Mannenkoor. Op 29 en 30 september geeft dit samengestelde koor kennismakings-concerten in Vorden en Borculo. Dat doen ze samen met sopraan Roos van der Sanden en het Vocaal Ensemble Embrace. Het belooft een zeer afwisselend en verrassend concert te worden.

Ontstaan
Het Achterhoeks Mannenkoor is ontstaan tijdens de Special Olympics in Doetinchem in 2018. De verbindende factor is dirigent Christo Guenov. Het optreden in het Graafschapstadion tijdens de openingsceremonie van dit bijzondere evenement smaakte naar meer. In 2019 trad het koor op bij de herdenking van Market Garden op de Ginkelse heide. Vorig jaar heeft het A.M.K. een succesvolle uitvoering gegeven tijdens een concoursdag in Groenlo. En nu geeft het koor een tweetal concerten in de eigen regio, in Vorden en in Borculo.

Het concert in Vorden is op vrijdagavond 29 september in de Christus Koningkerk aan Het Jebbink 8. In Borculo is het concert op zaterdag 30 september in het Muziekcentrum, Haarloseweg 7. Toegangskaarten zijn in de verkoop bij Bruna – Raadhuisstraat 20 – Vorden, bij Cigo – Veemarkt – Borculo of aan de zaal. De toegangsprijs is € 12,50, (inclusief consumptie).
Aanvang beide concerten om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Energiek
Zoals aangegeven, betreft het de concerten van het groot Achterhoeks Mannenkoor in Vorden en in Borculo. Waar, behalve dan in het verre zuiden, in Maastricht, is er in den lande nog een mannenkoor van zo’n 90 zangers, die onder leiding van een energieke en motiverende dirigent,  en bovendien begenadigd pianist, zijn stempel op dit mannenkoor weet te drukken. Christo Guenov, een bekendheid in de Achterhoekse muziekwereld. Bulgaar van geboorte, maar al ruim 25 jaar woonachtig in Nederland, heeft van deze drie koren een eenheid weten te smeden.  Henk Bennink, vaste pianist van het Ulfts Mannenkoor, begeleidt het A.M.K. op de piano tijdens deze concerten.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven