Beleef de nazomer bij Wijnhoeve Kunneman

GEESTEREN – Het KNMI omschrijft de zomer van 2023 als zeer warm en zonnig, maar daar denkt Jan Zieverink van Wijnhoeve Kunneman anders over, hij vond de zomer maar druilerig. “Na een druilerige zomer met hier en daar zon, maar ook een verscheidenheid aan wolken, komt er nog weer nazomer weer aan. Het zonnetje waar menig mens nog op zit te wachten, maar wat ook voor de wijngaard het beste is om de druiven nog prachtig rijp te krijgen”. Zo zegt hij.

Oogst
Wijnhoeve Kunneman kijkt alweer uit naar de oogst van 2023 en is dan ook blij om de nazomer en de oogst te kunnen vieren. En dat doen ze dit jaar voor de tweede keer met hun Wijnfeest. Op zondag 10 september van 14.00 tot 20.00 uur viert Wijnhoeve Kunneman het belangrijkste deel van het wijnbouwjaar: de oogst.

Geplukt
Afgelopen week zijn de eerste druiven alweer geplukt en is het zondag mogelijk de Federweisser te proeven, een nog zeer jonge wijn die aan haar gisting is begonnen, maar nog zoet en troebel is. De middag staat in het teken van het vieren van de afsluiting van het wijnjaar en dit jaar doen ze dat weer met Edelweiss Gelselaar die de middag muzikaal zullen vullen. Ook zal zichtbaar worden gemaakt hoe het proces van wijn maken eruit ziet en wat de wijngaardenier na de oogst dus te wachten staat. Daarnaast zal er ook een pop-up expositie plaatsvinden met prachtige fotografie en is er ook voor de jongeren volop vertier. Kortom een middag van samen zijn, samen proosten en samen beleven! Wijnhoeve Kunneman nodigt u graag uit op de wijnhoeve. Altena’s Dijk 3, Geesteren Gld.

Meer informatie vindt u op www.wijnhoevekunneman.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven