Bibliotheek viert kinderboekenfeest


BERKELLAND – Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober 2022 is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis’. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert in het kader van deze feestelijke week voor de hele Oost-Achterhoek een Kinderboekenfeest. Op 8 oktober, vanaf 12.30 uur, is Theater De Storm het kinderboeken(t)huis voor alle kinderen van 4 jaar t/m 12 jaar. Mét speciale gasten: Bob Popcorn, Tosca Menten én PEERtoftheater. Kinderen mogen gratis naar binnen, ouders betalen € 2,50. Kaarten zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/kinderboekenfeest. Ook de gratis kaarten moeten gereserveerd worden.

Speciale gasten
Tijdens het kinderboekenfeest zijn PEERtoftheater en Tosca Menten te gast. Daarnaast vieren we het Bob Popcornfeest met Maranke Rinck en Martijn van der Linden (de Kinderboekenambassadeur van Nederland). PEERtoftheater speelt de voorstelling ‘Vreemde Vogel’. Tosca Menten, onder andere bekend van de ‘Dummie de mummie’-boeken, vertelt (en zingt) over haar boeken.

Nog veel meer
Naast het bezoek van deze speciale gasten zijn er allerlei creatieve en vooral leuke workshops te volgen in de prachtige foyer van Theater De Storm. Voor ieder wat wils! En… je kunt natuurlijk je boeken over Bob Popcorn, of de boeken van Tosca Menten laten signeren.

Wedstrijd
Alle kinderen van 4 t/m 12 kunnen ook deelnemen aan de kinderboekweek-wedstrijd. Maak een kunstwerk over het thema: “Bij mij thuis lees ik …”. Laat zien waar en hoe je thuis het liefst leest of zou willen lezen. Teken, schilder, knip, plak, vouw, fotografeer, film, knutsel; alles mag! De meest originele inzendingen maken kans op een mooie prijs. Daarnaast krijgen alle kinderen die meedoen een gratis kaartje voor één volwassene voor het Kinderboekenfeest. Lever je kunstwerk uiterlijk 25 september in bij de Bibliotheek Winterswijk of mail je foto/filmpje naar [email protected]. Vermeld daarbij je voor- en achternaam, leeftijd en emailadres van één van je ouders.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven