Concept-masterplan herinrichting Ruurlo-centrum ter inzage

RUURLO – Om het centrum van Ruurlo toekomstbestendig te maken zijn er plannen gemaakt voor een nieuwe inrichting. Dit is gebeurd in samenspraak met de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV), een werkgroep bestaande uit omwonenden en ondernemers, en de gemeente Berkelland.

De plannen hebben vooral betrekking op de inrichting van de openbare ruimte en zijn vormgegeven en uitgewerkt door SACON, bureau voor architectuur, stedenbouw en landschap. In de plannen is aandacht gegeven aan thema’s zoals verkeer, parkeren/parkeerplaatsen, fietsers en voetgangers, groen, klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Het masterplan heeft betrekking op het gebied vanaf het Julianaplein tot aan de rotonde bij het kasteel en kent de volgende deelgebieden:
🔹 Julianaplein (noordelijke entree)
🔹 Zuivelplein en plein voor bibliotheek
🔹 Kerkplein
🔹 De Smidse
🔹 Rotonde bij Avenarius
🔹 Vordenseweg (verbinding met kasteel)

Voordat het college van B&W een voorstel aan de gemeenteraad doet, ligt het concept-masterplan voor iedereen ter inzage vanaf 7 september tot en met 4 oktober 2023 in het gemeentehuis in Borculo. Het concept-Masterplan is ook in te zien via de website van de gemeente. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een zienswijze ingediend worden. Richt deze aan burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 AH Borculo.

Op 14 september 2023 is er een inloopmiddag van 14.00 tot 19.00 uur in de Dorpskerk, Kerkplein 1 in Ruurlo. Hier liggen reactieformulieren. Tijdens deze bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de werkgroep en de gemeente aanwezig.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven