Film ‘Vortex’ bij bibliotheek Ruurlo in kader van Wereld Alzheimer Dag

RUURLO – In het kader van Wereld Alzheimer Dag draait de Bibliotheek Oost-Achterhoek op donderdag 21 september, om 20:00 uur, de film ‘Vortex’ in de Bibliotheek Ruurlo. Aanmelden is gratis en kan in de bibliotheken, maar ook via www.oostachterhoek.nl/filmvortex. Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten. Ook zal er een informatiestand van de Alzheimerstichting ingericht worden.

Wereld Alzheimer Dag
Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen aan tafel’. Op deze dag word er wereldwijd meer aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en de impact hiervan op de persoon zelf en zijn of haar naasten.

Film ‘Vortex’
Een ouder echtpaar proost op het leven: “Op ons”. Heel even is alles goed, op hun Parijse dakterrasje, met een glas wijn. Het blijkt de lieflijke prelude op een intiem verhaal over de laatste fase in een mensenleven. Met Vortex (wervel, draaikolk) maakte Gaspar Noë een wonderbaarlijk mooi geacteerde film met een perfect gekozen grafische truc, even simpel als effectief. Een slim doorgevoerde technische ingreep toont de sociale verwijdering en eenzaamheid van dementie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven