Korreltjes Kunst in de Kluntjespot

HAARLO – Het wordt een uitdaging voor de vijf kunstenaars om in en, als het weer dat toelaat, rondom het kerkje “De Kluntjespot“ op 16 en 17 september evenwichtig te vullen met werk. Ida Roekevisch, woonachtig in Haarlo, kent alle “ins” en “outs” van het kerkje. Zij is er o.a. mee verbonden als bestuurslid en zal die kennis en expertise ook gebruiken.


Deelnemers
Deelnemers aan de expsotitie zijn: Ida Roekevisch: schilderijen, Marianne Appels: tekeningen ( Haaksbergen), Renee van Elburg: keramiek (Ruurlo), Martina Bakker Schaafsma: textuurkunst ( Geesteren) en gastmuzikant Marcel Leblanc( Enschede). Een – overwegend- Achterhoeks gebeuren dus.

Ruimte
De beperkte ruimte dwingt de kunstenaars om een selectie, hun beste of de meest spraakmakende, werken te tonen. Geen sinecure, want wat je zelf als kunstenaar goed vindt, daar kan een ander anders over denken.
Wat wel een gegeven is, dat de expositie weergeeft waar de kunstenaar mee bezig is: ”A piece of mind”, en wat typerend is voor de desbetreffende kunstenaar: ”A piece of mine”: dit is wie ik ben. Tijdens de expo speelt gitarist Marcel Leblanc verschillende muziekstijlen.
Luistermuziek met de klanken van folk, jazz, blues of een van zijn eigen composities om stil van te genieten.

Openingstijden
De expositie: A piece of Min(e)d is geopend op: zaterdag 16 september van 12.00 u tot 17.00u en zondag 17 september vanaf 11.00 u tot 17.00u “De Kluntjespot“ Haarlo, Wolinkweg 19. Toegang gratis maar een vrije gift wordt zeker op prijs gesteld.

Van li.naar re.: Martina Bakker Schaafsma, Marianne Appels, Ida Roekevisch, Marcel Leblanc. Afwezig: Renee van Elburg.
Foto: Rob Weeber.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven