Reurlse hap&stap rit op zondag 1 oktober

RUURLO – Een prachtige rit door de Ruurlose bossen, met ook nog wat lekkers te eten en drinken onderweg. Dat is de Reurlse hap&stap rit die LR&PC Ruurlo op zondag 1 oktober organiseert. Vertrek- en eindpunt is ’t Windmöllenveld (kruising Hengeloseweg/Rommelderdijk) in Ruurlo. Starten kan tussen 10.00 en 11.00 uur. De kosten zijn 15 euro per persoon. Ruiters, menners en begeleiders op de fiets zijn welkom.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo de hap & stap rit organiseert. De eerste editie was op 5 september 2021 en werd min of meer uit noodzaak geboren. “In die periode mocht er door corona bijna niks worden georganiseerd. Een buitenrit kon wel, dus hebben we dat gedaan”, vertelt Gitte Wisselink, voorzitter van LR&PC Ruurlo. Het werd een doorslaand succes. “Dat kun je wel zeggen. Ruim vijftig ruiters en zes aanspanningen reden mee. De hapjes onderweg gingen er goed in en het was ook nog eens prachtig weer.”

Succes
De club hoopt dat de rit dit jaar weer zo’n succes wordt. Aan de organisatie zal het in elk geval niet liggen. “Op ons clubterrein, ’t Windmöllenveld, is er ruimte parkeergelegenheid. Iedereen wordt ontvangen met koffie of thee en onderweg zijn er dus ook nog een aantal plekken waar wat lekkers wordt uitgedeeld. Niet alleen aan de ruiters of menners, maar ook aan de paarden. Met dank aan onze sponsors, onder meer Lavor, Bouwmeester eieren, Ellens Winkel van Nu en Kaas&Meer.”

Twee routes
Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes: van ruim 10 kilometer of 17 kilometer lang. Deze voeren onder meer door de Veldhoek en Varssel. Een prachtige bosrijke omgeving met grotendeels zandpaden. Alle deelnemers krijgen een duidelijke routebeschrijving mee. De grote stop is bij Eetcafé de Veldhoek aan de Varsselseweg. “Dus als je je zondag goed wilt besteden en een heerlijke herfstrit te paard wilt maken in een prachtige omgeving, dan kom je op 1 oktober naar de Reurlse hap & stap rit”, besluit Gitte Wisselink lachend.

Aanmelden voor de rit kan van tevoren via [email protected], maar ook op de dag zelf op ’t Windmöllenveld tussen 10.00 en 11.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven