Wielrenner Leemreize stapt over naar andere Nederlandse ploeg

RUURLO – Gijs Leemreize stapt van Jumbo-Visma over naar een andere Nederlandse ploeg, Team DSM-Firmenich. De 23-jarige wielrenner uit Ruurlo wordt door het team gezien als belangrijke knecht, maar kan daarnaast voor zijn eigen kans gaan.

“Ik wil een volgende stap maken in mijn ontwikkeling en ik geloof dat het team voor mij de beste plek is om dat te doen”, aldus Leemreize in reactie op zijn overstap. “Ik zie mezelf als een renner die het goed kan doen in rittenkoersen en dat is iets waar ik goed in wil worden.” Leemreize stond sinds 2020 onder contract bij Jumbo-Visma. De ploeg bood hem na een jaar bij de opleidingsploeg, zonder een wedstrijd te hebben gereden, al een contract aan.

Nu besluit de Ruurloër bij Team DSM-Firmenich voor zijn kansen te gaan. “We willen met hem gaan werken in de groep met klassementsrenners”, zegt ploegleider Rudi Kemna. “Hij kan in enkele grote koersen ondersteuning bieden aan onze finishers, maar hij krijgt ook zijn eigen kansen in andere ritten.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven