FC Eibergen uit de beker

EIBERGEN – FC Eibergen staat weer minimaal een week met beide benen op de grond. Voor de beker werd tegen de reserves van FC Winterswijk met 1-0 verloren. Dat het zover kwam hadden de Eibergenaren geheel aan zichzelf te danken.
In de eerste twintig minuten zag het er nog niet naar uit het duel zou worden verloren. Van meet af had de bezoekende ploeg het initiatief, maar het wist geen bres te vinden in de verdediging van de taai spelende thuisclub. Daarna verloren de gasten de regie, werd het spel te mat en onzorgvuldig en lag bovendien het tempo te laag.
Al in de eerste minuut was Eibergen dicht bij een treffer. Via de vuisten van de doelman van Winterswijk ging een harde kopbal van Sverre Boonk net over het doel. Kort daarop was er een afspeelfout in de defensie van de gastheren. Opnieuw was het de keeper die Boonk van scoren afhield.

Tikje
Af en toe kwam de thuisclub er uit. Een goede solo van een middenvelder eindigde met een tikje tegen de Eibergse paal. Na een hoekschop van Mick Beusenberg mikte Ramon ter Maat met het hoofd net te hoog. Aan de andere kant vloog een schot van het counterende Winterswijk een metertje over de kruising.

Thee
Na rust probeerden de gasten opnieuw het spel te bepalen, maar dat lukte amper. Sterker: Winterswijk 2 liet zien niet voor niets een goede subtopper in de reserve-hoofdklasse A te zijn. Hoewel Eibergen dat ook deed creëerde de ploeg zich een aantal behoorlijke mogelijkheden.
In de opbouw waren de bezoekers vaak te slordig en dat gold ook meerdere malen voor de eindpass of voorzet. De hard werkende Bink Bezoen schoot vanuit kansrijke positie na een assist van de zijkant van Boonk hoog over, waarna Luuk Berendsen in het strafschopgebied bij een afronding de bal geheel verkeerd raakte. Winterswijk zag na ongeveer een uur spelen een schot pal over het Eibergse doel gaan. Een kansrijke poging kort daarop belandde in het zijnet. Een kwartier later was het toch raak na een slordigheid in de defensie van de blauwhemden. Een aanvaller leek het laatste tikje te geven, maar via Wessel Boerhof krulde de bal laag en langzaam in de hoek van het Eibergse doel.

Omhoog
Daarna ging de snelheid bij de Eibergenaren ineens wel omhoog en werd de tegenstander flink onder druk gezet. De achterhoede van het tweede team van de thuisclub gaf echter geen krimp.

KNVB-beker, eerste ronde, zondag 22 oktober 2023. FC Winterswijk 2 – FC Eibergen 1-0 (0-0). Scoreverloop: 76. 1-0 Wessel Boerhof (e.d.)

Opstelling FC Eibergen: Raoul Huurneman; Dave Visser (61. Jayden ten Hoopen), Wessel Boerhof, Ramon ter Maat, Tim Wonnink; Bink Bezoen, Jasper Roerdink, Luuk Berendsen (61. Nauk Penterman); Sverre Boonk, Ruud Endeman (74. Dylan Timmerman), Mick Beusenberg.

Verslag door FC Eibergen 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven