Gemeente steunt Berkellandse koren door subsidie uit transformatiefonds


BERKELLAND – Door de toekenning van de subsidie vanuit het transformatiefonds vanuit de gemeente Berkelland, krijgen de drie Berkellandse koren Care for Music, het Eibergs Mannenkoor en het Achterhoeks Gemengd Koor, de mogelijkheid om te bouwen aan het collectief ‘Kom Zingen’. De drie koren hopen met hun gebundelde krachten meer aandacht te genereren voor het zingen in een koor.

 Het collectief van drie achterhoekse horen
In het gesprek met de cultuur- en erfgoedcoach van Culturije gaf het bestuur van het Achterhoeks Gemengd Koor en het Eibergs Mannenkoor in november 2022 aan zorgen te hebben over het voortbestaan van hun koren. Het vinden van nieuwe leden is een opgave, met name mannelijke leden. In december 2022 raakten het Achterhoeks Gemengd Koor, het Eibergs Mannenkoor en Care for Music met elkaar in gesprek over het gezamenlijk optrekken om dit probleem aan te pakken, waarbij het transformatiefonds van de gemeente Berkelland uitkomst bood. Sindsdien is de samenwerking tussen de drie koren een feit. Echter, was het van belang dat het collectief een passende naam zou krijgen. Die kwam er al snel: ‘Kom Zingen’.

Gratis kennismaken met zang
Het doel van het collectief is om meer mannen te enthousiasmeren voor het zingen in een koor. Om mannen kennis te laten maken met het koorzingen organiseert het collectief in de maanden oktober en november vijf gratis zangclinics. Het biedt de uitgelezen kans om te ontdekken hoe het is om deel uit te maken van een koor.

De zangclinics van het collectief “Kom Zingen!” is een reeks van 5 workshops die plaatsvinden op zaterdag 7, 14 en 21 oktober, 4 en 11 november van 10:00 – 12:00 uur in Kulturhus ’t Stieltjen in Haarlo. Het collectief laat weten dat er helemaal geen voorbereiding nodig is om mee te doen met de clinic. Tijdens de clinic zal worden ingegaan op de vaardigheden ontdekken die je nodig hebt om in een koor te zingen, zoals samen dezelfde klank maken, naar elkaar luisteren en tegelijk inzetten. Aanmelden kan via de website www.komzingen.nl of via het e-mailadres [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven